Modificarea „scenariului roșu” de prezență în școli pentru elevii din anii terminali

Colegiul Tehnic Transilvania din Brasov, luni, 22 iunie 2020.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a modificat, vineri, „scenariul roșu” de prezență fizică în școli, chiar în ziua în care Bucureștiul a trecut, din nou, peste incidența de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, situație asociată acestui scenariu.

CNSU a decis că este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, „în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori”.

Potrivit scenariilor anunțate înaintea reluării cursurilor în școli, elevii din anii terminali rămâneau acasă în scenariul roșu, cel care se referă la rate de incidență cuprinse între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.

Îți mai recomandăm Încep cursurile. Ce trebuie să știm despre redeschiderea școlilor

Potrivit deciziilor din acel moment, „scenariul roşu” funcționa în localităţile cu rata de infectare peste 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000. În aceste localități, urmau să meargă la școală doar „antepreşcolarii la creşe, preşcolarii în grădiniţă şi elevii învăţământului primar, inclusiv clasa pregătitoare”, însă rămân „în online” cei gimnaziu și liceu.

CNSU a actualizat vineri și lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantina timp de 14 zile.