Biroul lui Netanyahu a spus că a vorbit cu șefii agențiilor de informații israeliene Shin Bet și Mossad și „a aprobat ca delegațiile lor să meargă în zilele următoare la Doha și Cairo”, cu mandatul de a continua negocierile, transmite Reuters.
Curtea Internațională de Justiție a ordonat marți Israelului să ia măsuri pentru a preveni actele de genocid din Gaza. Curtea nu a ordonat, însă, încetarea focului în Gaza, așa cum a cerut Africa de Sud. De asemenea, CIJ a admis acuzațiile legate de un potențial genocid în Gaza. Israelul ceruse respingerea acuzațiilor.
Israelul trebuie să raporteze instanței în termen de o lună cu privire la ceea ce face pentru a respecta ordinul.
Cu toate că nu a ordonat încetarea focului în Gaza, Curtea Supremă a ONU a anunțat că nu respinge cazul de genocid împotriva Israelului, deschis de Africa de Sud.
„Curtea este pe deplin conștientă de amploarea tragediei umane care se desfășoară în regiune și este profund îngrijorată de pierderea continuă de vieți omenești și de suferința umană”, a spus Joan E. Donoghue, președintele Curții Internaționale de Justiție.
Președintele Curții a precizat că măsurile de urgență decise azi nu influențează în nici un fel procesul de genocid.
Vineri, Curtea Supremă a ONU a ordonat Israelului să permită mai multe ajutoare în Gaza, aflată în pragul foametei. Măsurile au fost solicitate de Africa de Sud ca parte a procesului în care acuză Israelul de genocid.
Judecătorii Curții Internaționale de Justiție (CIJ) spun că palestinienii din Fâșia Gaza se confruntă cu înrăutățirea condițiilor.
Luni, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție prin care a cerut încetarea imediată a focului în Gaza.
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
Îți mai recomandăm Consiliul de Securitate al ONU a votat încetarea focului în Gaza