Şeful Statului Major al armatei SUA: Rușii se confruntă cu pierderi grele în Bahmut

Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum "extraordinar" de muniţie

Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a declarat miercuri în fața senatorilor americani că grupul de mercenari Wagner „suferă o pierdere enormă de victime în zona Bahmut”, în timp ce descrie bătălia pentru orașul din est drept o sacrificare pentru ruși.

Aproximativ 6.000 de mercenari ai grupului Wagner luptă în orașul Bahmut, din estul Ucrainei, a declarat generalul Mark Milley.

„Ei desfășoară operațiuni de luptă chiar acum în Bahmut. Probabil că sunt aproximativ 6.000 de mercenari și poate încă 20 sau 30.000 de recruți dintre care mulți provin din închisori”, a spus Milley.

„Și suferă un număr enorm de victime în zona Bahmut, ucrainenii provoacă multe morți și distrugeri acestor tipi”.

Milley a mai spus că ucrainenii apără eficient întreaga zonă, iar în ultimele 20-21 de zile rușii nu au făcut niciun progres în Bahmut, iar bătălia pentru Bahmut s-a trasnformat într-un măcel pentru ruși.

Îți mai recomandăm Lupte înverșunate lângă Bahmut. Reacția Vestului după anunțul lui Putin că va amplasa arme nucleare în Belarus

În același timp, generalul Mark Milley a avertizat că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum „extraordinar" de muniţie şi că ţara ar trebui să se asigure că este pregătită.

„Nivelul incredibil de consum de muniţie" este o „mare lecţie" a conflictului din Ucraina care rămâne un „război regional limitat", a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar fi un război în peninsula coreeană sau un război al puterilor între Statele Unite şi Rusia, acest consum ar fi extraordinar", a adăugat el.

„Încă mai avem de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (...) sunt pregătite" pentru a face faţă oricărei situaţii, a afirmat Mark Milley.

Ucraina şi Rusia au folosit cantităţi foarte mari de muniţie de artilerie de când Moscova a invadat ţara vecină în februarie 2022, ceea ce provoacă îngrijorări legate de stocurile pe care le deţin Statele Unite, după ce au furnizat multă muniţie Kievului.

Un înalt oficial al Pentagonului, Gabe Camarillo, a afirmat cu o zi înainte că Statele Unite investesc pentru a produce mai multă muniţie de artilerie.

Îți mai recomandăm Trupele rusești își continuă ofensiva în Donețk. Grupul Wagner ar fi capturat un complex industrial din Bahmut