Sondaj USR. Bătaia pentru turul doi, între Dăncilă și Barna, se dă la trei procente

Klaus Iohannis conduce detașat cursa pentru președinție.

Pozițiile candidaților pentru președinție sunt neschimbate în cel mai recent sondaj comandat de USR, însă distanța dintre Viorica Dăncilă și Dan Barna se micșorează. Klaus Iohannis conduce în preferințele de vot. Spre deosebire de alte sondaje, Mircea Diaconu este cotat abia pe locul patru.

Președintele Klaus Iohannis se bucură de 38,9% din preferințele de vot la prezidențiale, urmat de Viorica Dăncilă cu 22,6%, Dan Barna cu 19,1% și Mircea Diaconu cu 8,2%, arată cel mai recent sondaj intern comandat de USR. Teodor Paleologu are 5,5%, iar Kelemen Hunor 3,6%.

Pozițiile sunt neschimbate față de sondajul precedent făcut de USR, însă distanța dintre Viorica Dăncilă, aflată în scădere, și Dan Barna, aflat pe creștere, se micșorează. Ei sunt despărțiți de doar 3,5% din preferințele de vot, conform sondajului USR.

Spre deosebire de sondajele realizate de IMAS pentru Europa FM, Mircea Diaconu, susținut de Pro România și ALDE, este cotat la jumătate din intenția de vot, fiind clasat abia pe locul patru, spre deosebire de locul doi în sondajele IMAS.

Datele sondajului au fost colectate din 100 de localități și au existat 1.225 de respondenți, care au fost intervievați prin metoda „față în față”, conform unor surse din USR.

„Mobilizarea votanților noștri este în creștere, iar convertirea electoratului Alianței de către Dan Barna la fel: de la 86,2% la 92% în ultimul sondaj. Bătălia pentru turul 2 chiar poate fi câștigată. Cu mobilizare la maxim și cu Diaspora vom depăși PSD-ul de data aceasta”, se arată într-un mesaj intern al USR.

În ce privește intenția de vot pe partide, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, clasamentul este de asemenea neschimbat: PNL este în creștere, cu 38,2% din voturi, PSD în scădere cu 24%, Alianța USR-PLUS stagnează cu 20%, Pro România scade la 4,8%, UDMR crește la 4,5%, iar PMP crește și el la 4.3%.