Un tren de marfă a deraiat după o explozie în regiunea rusă Breansk, la granița cu Ucraina

Imagine obținută de RFE/RL Belarus cu trenul care a deraiat luni dimineață în Rusia, la 60 de kilometri de granița cu Ucraina, în urma unei explozii.

Un tren de marfă a deraiat, luni dimineață, în Rusia, în regiunea Breansk din vecinătatea Ucrainei în urma unei explozii, spun autoritățile locale citate de Reuters.

Incidentul, fără victime, a avut loc la 60 de kilometri de granița cu Ucraina. Locomotiva a luat foc, iar mai multe vagoane au deraiat.

„Un dispozitiv neidentificat a explodat la marcajul 136 km pe linia de cale ferată Breansk-Unecha și a provocat deraierea unui tren de marfă”, a declarat guvernatorul Alexander Bogomaz, într-o postare pe canalul său Telegram.

Autoritățile ruse spun că regiunea - care se învecinează atât cu Ucraina, cât și cu Belarus - a fost vizată de multiple atacuri din partea unor grupuri de sabotori pro-ucraineni.

Îți mai recomandăm Belarusul susține că a reținut un grup de sabotaj care viza avioane rusești

Sâmbătă, guvernatorul declarase că patru civili ar fi murit după ce Kievul a bombardat un sat de peste graniță.

Într-un incident separat, guvernatorul regiunii Leningrad a Rusiei, de lângă St. Petersburg, a spus că o linie electrică a fost aruncată în aer în timpul nopții și un dispozitiv exploziv a fost găsit lângă o altă linie.

Guvernatorul Alexander Drozdenko a postat luni dimineață fotografii cu linii electrice și suporturi metalice distruse pe pagina sa Telegram. El a spus că Serviciul federal de securitate (FSB) din Rusia intervine la fața locului.

Îți mai recomandăm Ucraina a doborât 15 din 18 rachete lansate de Rusia luni dimineață