Linkuri accesibilitate

Dan Barna: candidat comun USR-PLUS pentru prezidențiale.


Dan Barna și Dacian Cioloș
Dan Barna și Dacian Cioloș

Liderul USR, Dan Barna a explicat că obiectivul lui estă să intre în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, programate pentru sfârșitul acestui an: "este o probabilitate evidentă că preşedintele Iohannis va fi celălalt candidat din turul al doilea". Barna crede că un tur doi între el și Klaus Iohannis ar fi "un semn de mare normalitate şi însănătoşire". În mod surprinzător pentru un candidat la prezidențiale Dan Barna nu a spus nimic despre scopul final al intrării sale în cursă care să fie câștigarea fotoliului de la Palatul Cotroceni. Ceva mai hotărât, Dacian Cioloș a precizat că ținta USR-PLUS este „obţinerea unei majorităţi în Parlament pentru a modifica Constituţia şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare”.

Dacian Cioloş, validat de alianţa 2020 USR-PLUS pentru funcţia de premier, dacă cele două formațiuni vor ajunge să aibă o majoritate, crede că românii vor o schimbare, fiindcă PSD este un partid nedemocratic. Cioloș este convins că în lunile care urmează vor interveni schimbări importante. Liderul PLUS a câștigat un mandat de europarlamentar și cu toate că USR ar fi fost gata să-l susțină pentru Palatul Cotroceni, Dacian Cioloș a tergiversat un răspuns tranșant, pentru ca în final să refuze intrarea în cursa prezidențială.

Prima reacție după anunțul USR-PLUS a venit de la fostul frunaș liberal, Viorel Cataramă, care și-a înființat formațiunea Dreapta Liberală. care susține că cei doi, Dan Barna și Dacian Cioloș ar fi un "pericol uriaș pentru România", fiindcă primul ar fi un "neomarxist", iar al doilea, un "comunist" care ar "lupta împotriva capitalului autohton". Cataramă are în ultimii ani derapaje naționaliste, iar partidul lui nu a fost validat în niciun scrutin.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG