Linkuri accesibilitate

Vaccinul AstraZeneca, la liber, fără programare


Oamenii care vor să se vaccineze cu AstraZeneca și găsesc locuri libere în centrele de vaccinare o pot face pe loc

Vaccinarea cu AstraZeneca va fi făcută la liber, fără programare prealabilă pe platforma sau prin call center. Colonelul Valeriu Gheoghiță a trimis o notă către Ministerul Sănătății prin care informează că a luat decizia să lase oamenii să se vaccineze direct la centrele de vaccinare unde există doze de AstraZeneca, dar nu sunt programări, pentru că a scăzut interesul populației pentru acest vaccin.

Vă informez că în centrele de vaccinare cu produs AstraZeneca, în care nu există persoane programate, se poate permite vaccinarea persoanelor prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară programarea prin platformă, respectându-se celelalte proceduri și instrucțiuni de la CNCAV”, se arată în informarea către Ministerul Sănătății. Data la care va fi posibil acest lucru va fi anunțată de CNCAV în curând, precizează Valeriu Gheorghiță, întrebat de Europa Liberă.

Anunțul că vaccinarea cu AstraZeneca va fi la liber a fost pus și pe pagina RoVaccinare: „Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!”

Din luna martie și până în prezent peste 200.000 de persoane și-au anulat vaccinarea cu AstraZeneca, iar peste 90.000 de oameni nu s-au prezentat și nici nu au anunțat că nu mai vor AstraZeneca.

Interesul pentru vaccinarea cu AstraZeneca a scăzut progresiv după ce au apărut mai multe cazuri rare de tromboze la pacienții din Norvegia, Germania și Italia, iar 15 țări europene au sistat temporar vaccinarea cu AstraZeneca.

În prezent, sunt peste 66.000 de locuri libere în centrele cu fluxuri de vaccinare AstraZeneca din toată țara. De exemplu, în Teleorman, sunt trei centre cu fluxuri de vaccin AstraZeneca care stau nefolosite: la Botoroga, la Talpa și la Olteni.

România are disponibile 750.000 de doze de vaccin AstraZeneca, iar marți – 13 aprilie, sosesc în țară alte 57.600 doze de vaccin AstraZeneca la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Datele oficiale arată că din 15 februarie până în prezent, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  Este licențiată în Filosofie și absolventă a unui masterat în Istoria Filosofiei şi Filosofia Culturii la Universitatea din București. Între 2011-2013 a urmat un program de pregătire pentru profesioniștii din mass-media: International Media Innovation Management- masterat în jurnalism, comunicare și management, organizat de Berlin University for Professional Studies&Vienna Association for Media Education and Training.

  Este bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG