Linkuri accesibilitate

Ukraine -- Four bodies lie in a mass grave, including the village mayor Olha Sukhenko and her family, in Motyzhyn close to Kyiv, Ukraine, Monday, April 4, 2022
Ukraine -- Four bodies lie in a mass grave, including the village mayor Olha Sukhenko and her family, in Motyzhyn close to Kyiv, Ukraine, Monday, April 4, 2022

Războiul din Ucraina | Autoritățile de la Kiev: Scopul Rusiei este distrugerea completă a națiunii și statului ucrainean

Mii de civili sunt prinși în orașul ucrainean Severodonețk, cu proviziile esențiale în curs de epuizare, după cum avertizează Națiunile Unite. Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei sunt aşteptaţi joi la Kiev să îşi exprime sprijinul pentru Ucraina.

09:32 16.6.2022

O rachetă rusească a ucis patru persoane la Sumî

O rachetă rusă, lansată peste noapte, a lovit o suburbie a orașului Sumî, din nordul Ucrainei, și a ucis patru persoane și a rănit șase, a declarat guvernatorul regiunii, citit de BBC.

Guvernatorul Dmitro Zhivitski na spus că o altă rachetă a lovit districtul Dobropillia în această dimineață, care este situat lângă granița cu Rusia. BBC scrie că aceste informații nu au putut fi verificate.

09:13 16.6.2022

Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi, în tren spre Kiev

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi se află în drum spre Kiev, într-o călătorie comună istorică, potrivit Politico.

Cei trei lideri au luat un tren de noapte spre Kiev, potrivit fotografiilor publicate de La Repubblica joi dimineață devreme. Ei urmează să treacă în Ucraina pe la granița poloneză. Însă, planurile lor precise de călătorie nu sunt cunoscute din motive de securitate.

Vizita comună a liderilor celor mai mari trei economii ale UE este foarte importantă la nivel simbolic, în special înaintea următoarei întâlniri a liderilor UE de săptămâna viitoare, când aceștia urmează să decidă dacă acordă Ucrainei statutul de candidat pentru aderare la bloc.

Președintele Franței, Emmanuel Macron (centru), cancelarul german Olaf Scholz (dreapta) și premierul italian Mario Draghi călătoresc cu trenul către Kiev via Polonia pe 16 iunie 2022.
Președintele Franței, Emmanuel Macron (centru), cancelarul german Olaf Scholz (dreapta) și premierul italian Mario Draghi călătoresc cu trenul către Kiev via Polonia pe 16 iunie 2022.

07:38 16.6.2022

Ucraina acuză Rusia că folosește Georgia pentru a ocoli sancțiunile occidentale

Companiile şi persoanele din Rusia recurg la entităţi din Georgia pentru a ocoli sancţiunile occidentale, a afirmat miercuri un grup de parlamentari ucraineni, care a îndemnat Statele Unite să ia măsuri în privinţa acestor acuzaţii, transmite Reuters.

Aflat la Washington, negociatorul-şef ucrainean David Arahamia a declarat că delegaţia parlamentară urmează să aibă întâlniri la Congresul SUA, Departamentul de Stat şi Trezorerie pentru a creşte gradul de conştientizare a acestei problemei, printre alte subiecte care vor fi abordate.

„Ei (ruşii) folosesc foarte mult acum... băncile georgiene, sistemul financiar georgian, companiile georgiene şi aşa mai departe. Dacă eşti un rus sancţionat, intri pe internet, deschizi o companie georgiană, deschizi de la distanţă contul bancar şi începi procesarea", a spus el reporterilor la un eveniment organizat de German Marshall Fund.


07:30 16.6.2022

Premierul Boris Johnson speră în progrese în privinţa exporturilor de cereale din Ucraina în zilele următoare

Prim-ministrul Boris Johnson i-a spus preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că speră să poate fi făcute progrese în următoarele zile în ceea ce priveşte transportul cerealelor în afara ţării, a declarat biroul premierului britanic în urma unei discuţii telefonice între cei doi lideri, transmite Reuters.

Transporturile de cereale din Ucraina au stagnat după invazia Rusiei şi blocarea porturilor, ducând la creşterea preţurilor globale la cereale, uleiul de gătit, combustibil şi îngrăşăminte.

„Cei doi au discutat despre blocada de neiertat a Rusiei asupra cerealelor ucrainene, iar prim-ministrul a spus că speră că progrese pe această temă să poată fi făcute în zilele următoare", a informat o purtătoare de cuvânt a biroului premierului britanic.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG