Linkuri accesibilitate

Ukraine -- Four bodies lie in a mass grave, including the village mayor Olha Sukhenko and her family, in Motyzhyn close to Kyiv, Ukraine, Monday, April 4, 2022
Ukraine -- Four bodies lie in a mass grave, including the village mayor Olha Sukhenko and her family, in Motyzhyn close to Kyiv, Ukraine, Monday, April 4, 2022

Războiul din Ucraina | Autoritățile de la Kiev: Scopul Rusiei este distrugerea completă a națiunii și statului ucrainean

Mii de civili sunt prinși în orașul ucrainean Severodonețk, cu proviziile esențiale în curs de epuizare, după cum avertizează Națiunile Unite. Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei sunt aşteptaţi joi la Kiev să îşi exprime sprijinul pentru Ucraina.

12:05 16.6.2022

Olaf Scholz: Ajutăm Ucraina atât timp cât va trebui

Cancelarul german Olaf Scholz, care efectuează o vizită, miercuri, la Kiev împreună cu omologul său italian Mario Draghi şi preşedintele francez Emmanuel Macron, se angajează să ajute Ucraina „atât timp cât va trebui”, într-un interviu acordat tabloidului Bild, relatează AFP.

În cursul acestei vizite, „vrem să ne manifestăm nu doar solidaritatea, ci vrem să ne asigurăm de asemenea că ajutorul pe care-l organizaăm - financiar, umanitar şi în privinţa armamentului - continuă”, subliniază Scholz.

„Vom continua (acest ajutor) atât timp cât va trebui în lupta de independenţă a Ucrainei”, declară Scholz în acest intervu, publicat de către tablodul Bild la sosirea celor trei lideri europeni la Kiev, joi, cu un tren de noapte, din Polonia.

10:37 16.6.2022

Liderii Franței, Germaniei și Italiei au ajuns la Kiev

Liderii Franței, Germaniei și Italiei au ajuns joi dimineață la Kiev cu un tren cu care au plecat miercuri seară din Polonia, relatează postul francez BFMTV.

Pe peronul gării din Kiev, liderul de la Paris a precizat că are un mesaj de unitate europeană și susținere pentru ucraineni.

„Vom vorbi despre prezent și despre viitor pentru că săptămânile care vin sunt foarte dificile”, a adăugat Emmanuel Macron.

10:26 16.6.2022

Klaus Iohannis a ajuns la Kiev

Klaus Iohannis a ajuns la Kiev.
„Azi la Kiev cu colegii mei europeni de cancelarul Olaf Scholz, președintele Emmanuel Macron și premierul Mario Draghi să ne arătăm sprijinul puternic și solidaritarea deplină cu președintele Zelenski și poporul ucrainean”, a scris președintele pe Twitter.

09:47 16.6.2022

Le Figaro: Klaus Iohannis va merge la Kiev

Cotidianul Le Figaro precizează că preşedintele Klaus Iohannis urmează să li se alăture lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi pentru a face împreună vizita la Kiev.

Conform Le Figaro, Klaus Iohannis urma să se alăture delegaţiei joi dimineaţă, după ce a parcurs un alt traseu.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni în cursul dimineţii, la Palatul Marinski, sediul preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înainte de summitul european din 23 şi 24 iunie. În jurul prânzului este programată o conferinţă de presă, urmată de un „prânz privat”.

Preşedintele francez ar urma să facă o plimbare pe străzile din Kiev, apoi să se întâlnească cu jandarmii francezi care participă la investigaţiile ucrainene privind crimele de război.

Plecarea delegaţiei este programată pentru seară, pe o rută similară, preşedintele francez fiind aşteptat Paris vineri, în a doua parte a zilei.

Emmanuel Macron a vizitat miercuri Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din Constanța.
Emmanuel Macron a vizitat miercuri Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din Constanța.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG