Linkuri accesibilitate

Doi tineri se îmbrățișează în timp ce privesc tancurile rusești distruse, instalate ca simbol al războiului, în fața catedralei Sfântul Mihail din Kiev, Ucraina, 23 iunie 2022.
Doi tineri se îmbrățișează în timp ce privesc tancurile rusești distruse, instalate ca simbol al războiului, în fața catedralei Sfântul Mihail din Kiev, Ucraina, 23 iunie 2022.

Războiul din Ucraina | Armata ucraineană se retrage din Severodonețk. Reacția Rusiei după ce UE a acceptat candidatura Ucrainei și Moldovei

Au trecut exact patru luni de război. Șefii de stat și de guvern s-au întrunit joi și au decis că Ucraina și Moldova vor primi statutul de țări candidate la UE. Decizia a fost luată cu unanimitate de cele 27 de state ale UE.

Principalele informații ale zilei

23:21 24.6.2022

Antony Blinken: „Nu are sens” ca Rusia să ceară inspectarea navelor ucrainene

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că nu are sens ca Rusia să ceară să poată inspecta fiecare navă ucraineană care părăsește porturile ucrainene.

„Cu ce drept sau prin ce logică insistă Rusia să inspecteze navele suverane ucrainene care părăsesc porturile ucrainene și merg în alte țări? Asta nu are sens”, i-a spus Blinken lui Fred Pleitgen de la CNN.

Antony Blinken se află la Berlin pentru o conferință privind securitatea alimentară.

21:32 24.6.2022

Primarul din Nikolaev îi  îndeamnă „toți cei care vor să rămână în viață să părăsească orașul”

Primarul orașului Nikolaev, situat în sudul Ucrainei, Oleksandr Sienkevych, a îndemnat locuitorii orașului să plece.

„Sugerez tuturor celor care doresc să rămână în viață să părăsească orașul. Aproximativ 230.000 de oameni sunt acum în orașul Nikolaev acum", a spus primarul care a precizat că situația este în general foarte proastă, iar orașul este bombardat n fiecare zi.

Rutele de evacuare în afara orașului sunt în direcțiile Odesa, Krivoi Rog și Kiev.

19:53 24.6.2022

Germania intenţionează să trimită şi mai multe obuziere Howitzer în Ucraina

Guvernul german intenţionează să întărească forţele de artilerie ale Ucrainei trimiţând mai multe obuziere Howitzer pentru a fi utilizate în lupta împotriva Rusiei, informează vineri DPA, citând surse din cadrul Ministerului Apărării.

Berlinul este în discuţii cu Ţările de Jos şi alţi parteneri europeni pentru a ajuta la realizarea acestui plan, au precizat sursele citate.

Până acum, Ucraina a primit şapte obuziere Howitzer 2000 autopropulsate de la Germania, plus încă cinci de la Ţările de Jos.


19:49 24.6.2022

Statul Major General al Ucrainei anunță că trupele ruse din regiunea Herson au fost respinse de către forțele ucrainene, potrivt The Kyiv Independent:

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG