Linkuri accesibilitate

Urmările atacului cu rachete în centrul orașului Vinița, Ucraina, din 14 iulie. 23 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite.
Urmările atacului cu rachete în centrul orașului Vinița, Ucraina, din 14 iulie. 23 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite.

Războiul din Ucraina | Soldații ruși au primit ordin să „intensifice acțiunile”. Țările G20 nu au ajuns la un acord în legătură cu invazia

Forțele ruse din Donbas par să fi încheiat pauza operațională și se pregătesc să reia ofensiva, în timp ce a continuat să atace orașele ucrainene cu rachete.

Principalele informații ale zilei

19:04 16.7.2022

Gazprom vrea ca turbina de la Nord Stream 1 să ajungă în Rusia

Gazprom a cerut companiei Siemens documente pentru a transporta turbina Nord Stream 1 în Rusia. Turbina, care este destinată gazoductului rusesc Nord Stream 1 din Marea Baltică, era reparată în Canada, în instalațiile firmei germane de inginerie Siemens.

Recent, Canada a permis companiei să ocolească sancțiunile occidentale și să trimită turbina înapoi în Germania, în ciuda îngrijorărilor Ucrainei că aceasta va permite Rusiei să continue să își înarmeze aprovizionarea cu energie a Europei.

Congresul Mondial Ucrainean, o organizație care lucrează îndeaproape cu guvernul de la Kiev, a dat în judecată guvernul canadian pentru această decizie, acuzându-l de încălcarea sancțiunilor.

18:47 16.7.2022

Căutările de la Vinița au fost oprite: 23 de morți și peste 200 de răniți

Operațiunea de salvare după lovitura cu rachete rusești din Vinița s-a încheiat.

Potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina, 23 de persoane au fost ucise, 202 au fost rănite, o persoană este dispărută, iar trei persoane au fost salvate, transmite Kyiv Independent.

În urma loviturii cu rachete rusești asupra centrului orașului, la 14 iulie, 55 de case rezidențiale și 42 de vehicule au fost avariate sau distruse.

18:23 16.7.2022

Joe Biden: SUA nu vor pleca din Orientul Mijlociu și nu vor lăsa China, Rusia sau Iranul să umple vidul de putere

Joe Biden a declarat că Statele Unite „nu vor pleca” din Orientul Mijlociu și nu vor lăsa „China, Rusia sau Iranul să umple un vid de putere” în regiune. Declarația a fost făcută Consiliul de Cooperare al Golfului, în ultima etapă a unui turneu de patru zile în Orientul Mijlociu a președintelui american.

Călătoria lui Biden în zonă a avut ca scop asigurarea stabilității și a unei noi axe de cooperare, având în vedere preocupările tot mai mari legate de conducerea Iranului și de președintele rus Vladimir Putin. De asemenea, a urmărit să stimuleze fluxul global de petrol pentru a reduce prețurile în creștere ale gazelor.

Un oficial de rang înalt al administrației Biden, care a informat reporterii înainte de summit, a declarat că eforturile Moscovei de a achiziționa drone de la Teheran arată că Rusia „face efectiv un pariu pe Iran”.

„Astăzi, sunt mândru să pot spune că epoca războaielor terestre din regiune, războaie care au implicat un număr mare de forțe americane, nu este în curs de desfășurare”, a completat Biden.

Președintele SUA a anunțat un pachet de ajutor american de 1 miliard de dolari pentru a face față unei crize a foametei din ce în ce mai grave în regiune și a făcut presiuni asupra omologilor săi pentru a se asigura că drepturile omului sunt respectate și că le permit cetățenilor lor să vorbească deschis.

„Viitorul va fi câștigat de țările care vor da frâu liber întregului potențial al populației lor”, a declarat el, adăugând că oamenilor ar trebui să li se permită „să pună la îndoială și să critice liderii fără teamă de represalii”.

17:49 16.7.2022

Financial Times: Consilierul lui Zelenski acuză băncile occidentale de „crime de război”

Oleh Ustenko, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a scris scrisori către JPMorgan Chase, HSBC, Citigroup și Crédit Agricole și le-a cerut să nu mai lucreze cu companii care vând petrol rusesc și acțiuni la grupurile de petrol și gaze controlate de stat Gazprom și Rosneft, potrivit Financial Times.

Oficialul ucrainean a declarat pentru Financial Times că Ministerul ucrainean al Justiției intenționează să dea în judecată băncile la Curtea Penală Internațională atunci când războiul se va încheia.

„Acestea comit crime de război pentru că ajută regimul Putin”, a spus Ustenko.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG