Linkuri accesibilitate

Liza, fetița de 4 ani ucisă de atacul rusesc din Vinița, a fost înmormântată duminică. Printre victime se mai numără doi băieți de 7 și 8 ani.
Liza, fetița de 4 ani ucisă de atacul rusesc din Vinița, a fost înmormântată duminică. Printre victime se mai numără doi băieți de 7 și 8 ani.

Războiul din Ucraina | „Răul nu poate învinge” - Liza, fata ucisă de rachete, a fost înmormântată. Rusia a pierdut 50.000 de soldați

Forțele ruse par că se pregătesc de ofensivă în est și de defensivă în sud, continuând atacurile aeriene care au ucis cel puțin 100 de civili în ultimele două săptămâni.

Principalele informații ale zilei

09:10 17.7.2022

Armata rusă ar viza întreaga regiune Harkov

Forțele rusești ar putea încerca să cucerească întreaga regiune Harkov, în ciuda șanselor reduse de reușită, arată Institutul pentru Studiul Războiului în analiza sa zilnică.

Grupul de reflecție american a sugerat sâmbătă că forțele ruse ar fi putut fi instruite de Kremlin să preia controlul asupra întregii regiuni, în ciuda probabilității scăzute de succes.

De asemenea, ISW a raportat că loviturile ucrainene cu HIMARS împotriva depozitelor de muniții rusești, a elementelor logistice și a sistemului de comandă și control "„probabil că degradează campaniile de artilerie rusești”.

Potrivit Kyiv Independent, forțele rusești se pregătesc pentru o nouă ofensivă.

Vadym Skibitski, un reprezentant al direcției de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, spune că activitatea rusă semnalează că „fără îndoială, pregătirile pentru următoarea etapă a acțiunilor ofensive sunt în curs de desfășurare”.

09:16 17.7.2022

Armata ucraineană avansează spre Herson

Forțele armate ucrainene avansează „cu încredere” spre Kherson, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Natalia Hemeniuk, șefa centrului de presă al Comandamentului Operațiunii Sud, a declarat că „vorbind despre ceea ce se întâmplă direct în direcția Herson, noi avansăm acolo”.

„Poate că nu ne mișcăm atât de repede cum și-ar dori cei care prezintă știri pozitive, dar credeți-mă, acești pași sunt foarte încrezători”, a precizat ea.

09:17 17.7.2022

Avion ucrainean prăbușit în Grecia

Un avion cargo Antonov An-12 operat de o companie aeriană cu sediul în Ucraina s-a prăbușit sâmbătă seară, în jurul orei 23:00, în apropiere de Kavala, în Grecia.

La bord se aflau opt persoane, potrivit Serviciul elen de pompieri citat de Greek Reporter.

Autoritățile aviației civile grecești au declarat că avionul se îndrepta din Serbia spre Iordania.

Aeronava transporta 12 tone de materiale periculoase, au declarat oficiali locali pentru televiziunea publică ERT, care a adăugat că experți ai armatei și experți în explozibili erau în drum spre locul incidentului.

Pilotul avionului prăbușit ar fi solicitat o aterizare de urgență din cauza unei probleme la motor, dar semnalul aeronavei a fost pierdut înainte ca centrul de control de la sol să poată răspunde.

O mare desfășurare de pompieri, ambulanțe și poliție s-a deplasat inițial în zonă, înainte de a se retrage și de a ordona jurnaliștilor și civililor să plece imediat. Un pompier a declarat pentru ERT că așteptau forțele speciale și că doi colegi au fost duși la spital cu dificultăți de respirație.

Avionul An-12, o aeronavă turbopropulsată de fabricație sovietică, era operată de transportatorul de marfă ucrainean Meridian.

09:50 17.7.2022

Vinița: 4 dintre cei 68 de răniți sunt în stare critică; 14 sunt în stare gravă

Toate cadavrele au fost identificate după atacul cu rachete de la Vinița, potrivit guvernatorului regiunii, Serhii Borzov, scrie Kyiv Independent.

Acesta a mai declarat că 68 de persoane sunt în prezent spitalizate, dintre care 14 în stare gravă. Alte patru persoane sunt în stare critică.

Primarul din Vinița, Serhii Morhunov, a declarat că familiile celor uciși și răniți vor primi un ajutor de 50.000 Hr (1.700 de dolari), respectiv 25.000 Hr (850 de dolari).

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG