Linkuri accesibilitate

În groapa comună de la Izium, localitatea eliberată recent de sub ocupația rusească au fost găsite cadavrele unor soldați ucraineni cu mâinile legate la spate - 16 septembrie 2022
În groapa comună de la Izium, localitatea eliberată recent de sub ocupația rusească au fost găsite cadavrele unor soldați ucraineni cu mâinile legate la spate - 16 septembrie 2022

Război în Ucraina | ONU: Rusia a comis crime de război în Ucraina. SUA: Rusia a deportat între 900.000 și 1,6 milioane de ucraineni

Ziua 212 a invaziei: președintele ucrainean i-a îndemnat pe ruși să reziste mobilizării, în timp ce Rusia demarează planurile de anexare în regiunile ocupate ale Ucrainei.

Evenimentele zilei - 23 septembrie

19:24 23.9.2022

Forțele ucrainene au eliberat încă o localitate din regiunea Donețk

Forțele armate ale Ucrainei au declarat că au eliberat o altă așezare în regiunea Donețk și și-au îmbunătățit pozițiile în jurul orașului de est Bahmut.

Satul Iațkivka, din regiunea Donețk, este acum în mâinile ucrainenilor, a anunțat Olexei Hromov, adjunct al șefului direcției de operațiuni a Statului Major al forțelor armate ucrainene.

Situația mai la sud, în jurul orașului Bahmut a fost „dificilă, dar sub control”, a spus Hromov într-un briefing la Kiev, adăugând că Rusia „a continuat să desfășoare acțiuni ofensive pentru a ne distruge unitățile” din pozițiile lor în jurul lui Bahmut și în alte locuri de-a lungul liniei frontului în Doneţk.

„Nu este o cacealma” | Putin avertizează Occidentul cu privire la armele nucleare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:07 0:00

19:10 23.9.2022

Un fost secretar general al NATO îl critică pe Macron: A făcut rău Ucrainei și a slăbit-o

Un fost secretar general al NATO l-a criticat pe președintele francez, Emmanuel Macron, pentru eforturile sale diplomatice ca răspuns la războiul din Ucraina.

Comentariile lui Anders Fogh Rasmussen (foto), un fost prim-ministru danez, au venit după o serie de critici despre modul în care Macron a păstrat o linie deschisă cu Vladimir Putin chiar și după invadarea Ucrainei.

În iunie, președintele francez a spus că Putin a făcut o eroare „istorică și fundamentală” în invadarea Ucrainei, dar că „nu trebuie să umilim Rusia”.

Eforturile lui Macron au fost un eșec și „profund dăunătoare” pentru Ucraina, a declarat Anders Fogh Rasmussen într-un interviu pentru revista franceză Le Point.

„Macron ne-a uimit la începutul crizei cu declarația sa, cel puțin unică și critică, că Putin nu trebuie umilit și i-a oferit o rampă de ieșire. Asemenea declarații au fost dezastruoase și profund dăunătoare”, a declarat Rasmussen.

Peste 1.300 de persoane au fost reținute în cadrul protestelor împotriva mobilizării în întreaga Rusie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00

19:06 23.9.2022

Navalnîi, retrimis la izolator, după doar o zi, din cauza declarațiilor împotriva mobilizării ordonate de Putin

Politicianul rus de opoziție întemnițat, Alexei Navalnîi, a fost plasat în izolare pentru a cincea oară de la jumătatea lunii august din motive politice.

Secretarul de presă al lui Navalnîi, Kira Iarmîș, a scris pe Telegram pe 23 septembrie că criticul cel mai virulent al Kremlinului a fost trimis înapoi la izolator pentru 12 zile, la doar o zi de la ultima pedeapsă similară de 15 zile.

Între timp, un videoclip care îl arată pe Navalnîi vorbind la o ședință de judecată a apărut pe contul său de Twitter. În videoclip, el spune că decizia de a-l retrimite la izolator este motivată politic din cauza declarațiilor sale recente prin care a criticat decizia președintelui Vladimir Putin de a lansa o mobilizare militară pentru războiul din Ucraina.

18:55 23.9.2022

Barbra Streisand, cu origini ucrainene, a discutat cu Volodimir Zelenski

Cântăreața și actrița americană Barbra Streisand, ai cărei bunici au emigrat din Ucraina în Statele Unite, a avut o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, căruia i-a spus că va dona platformei United24, pe care Kievul a înființat-o pentru a putea primi bani de oriunde din lume, scrie RFE/RL.

„Am fost mișcată de rezistența și curajul poporului ucrainean și de conducerea sa inspirațională”, a spus Streisand într-un tweet însoțit de o fotografie a lui Zelenski în timpul convorbirii pe care au avut-o pe 22 septembrie.

Fondurile donate prin United24 vor fi transferate în conturile oficiale ale Băncii Naționale a Ucrainei și alocate de ministerele desemnate pentru a acoperi cele mai stringente nevoi, potrivit site-ului de promovare a platformei.

Streisand, în vârstă de 80 de ani, care a spus că va dona 24.000 de dolari pentru fond, a criticat Rusia pentru invadarea Ucrainei, care a avut loc la sfârșitul lunii februarie.

„Bunicii mei paterni au emigrat din Ucraina și mi se rupe inima pentru oamenii curajoși de acolo care luptă împotriva acestei invazii rusești. Propaganda lui Putin despre „denazificare” ca rațiune este una dintre marile minciuni ale acestui secol, a scris ea pe 24 februarie, la doar câteva ore după declanșarea invaziei.

Putin a spus în repetate rânduri că o parte din motivul pentru care și-a lansat „operațiunea militară specială” în Ucraina a fost „denazizarea” Ucrainei, deși Zelenski, care a fost ales democratic, este evreu și și-a pierdut rude în timpul Holocaustului.

Streisand, care a vândut peste 150 de milioane de discuri în întreaga lume, a câștigat 10 premii Grammy pentru muzica sa și două premii Oscar pentru actorie.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG