Televiziunea de stat de la Moscova a prezentat un scurt clip în care Putin se plimbă alături de un grup de oficiali, conform Reuters.
În vizita surpriză din orașul-port Sevastopol de la Marea Neagră, Putin a vizitat o școală de arte și un centru pentru copii, însoțit de guvernatorul instalat de Rusia, Mihail Razvozhayev, potrivit AFP.
De asemenea, presa de stat din Rusia nu a difuzat niciun comentariu din partea lui Putin, la o zi după ce Curtea Penală Internațională a declarat că a emis un mandat de arestare împotriva sa și l-a acuzat de deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina, care reprezintă crime de război.
Rusia a anexat Crimeea în 2014, cu opt ani înainte de a lansa invazia sa la scară largă în Ucraina.
Ucraina spune că va lupta pentru a expulza Rusia din Crimeea și din toate celelalte teritorii pe care Rusia le-a ocupat în războiul care durează de un an.
Sâmbătă, reprezentanții diplomatici din mai multe țări NATO au condamnat din nou anexarea ilegală a peninsulei ucrainene.
„În Crimeea, ucrainenii suferă: cetățenii nu au libertate, civilii sunt reținuți, iar copiii se află în tabere de reeducare”, a transmis Ambasada Marii Britanii la Kiev.
De asemenea, Finlanda și Suedia au transmis că Rusia a încălcat în mod grosolan dreptul internațional și continuă să facă acest lucru și că nu vor recunoaște anexarea de către Rusia.
Anterior în cursul zilei, Ministerul Afacerilor Externe de la București a reiterat că nu recunoaşte anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă.
La nouă ani de la „anexarea ilegală”, MAE a transmis că poziția României este „fermă, de condamnare şi nerecunoaştere a acestui act, ce reprezintă o violare flagrantă a principiilor de drept internaţional, precum şi a documentelor multilaterale la care Rusia este parte, inclusiv a Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a Actului Final de la Helsinki”.
MAE a condamnat și invazia Rusiei în Ucraina, începută în februarie anul trecut, și a reafirmat că nu recunoaşte nici anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a regiunilor Luhansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie din estul Ucrainei, care „rămân parte inalienabilă a teritoriului naţional al Ucrainei, în conformitate cu dreptul internaţional”.