Linkuri accesibilitate

Un nou atac rusesc cu drone a provocat daune extinse în zona portului Ismail


Comandamentului de sud al armatei ucrainene a spus că 17 dintre dronele rusești au fost doborâte luni dimineață de apărarea antiaeriană ucraineană.
Comandamentului de sud al armatei ucrainene a spus că 17 dintre dronele rusești au fost doborâte luni dimineață de apărarea antiaeriană ucraineană.

Un atac cu drone al Rusiei la primele ore ale dimineţii de luni asupra portului fluvial Ismail din regiunea ucraineană Odesa a produs daune extinse infrastructurii, resturi ale dronelor dând foc mai multor clădiri, a anunţat guvernatorul regiunii, Oleh Kiper, transmite Reuters.

La scurt timp după miezul nopţii, forţele aeriene ucrainene au îndemnat rezidenţii din portul Ismail din regiunea Odesa, unul dintre cele două porturi ucrainene de pe Dunăre prin care Ucraina mai poate exporta cereale, să se adăpostească, iar presa ucraineană a relatat că în zonă s-au auzit explozii.

Potrivit Comandamentului de sud al armatei ucrainene, citat de Kyiv Post, dronele au ţintit infrastructura civilă.

17 dintre drone au fost doborâte la apărarea antiaeriană ucraineană, dar au existat şi ţinte lovite. Deocamdată nu s-au raportat victime.

În câteva aşezări din zona extinsă a portului Ismail au fost avariate depozite şi clădiri de producţie, precum şi maşini şi echipamente agricole, a mai afirmat guvernatorul regiunii.

Reuters menţionează că nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii.

Atacul de luni a urmat celor de duminică asupra celuilalt port important de pe Dunăre, Reni, în care infrastructura a fost avariată şi cel puţin două persoane au fost rănite.

Atacurile de luni dimineață vin în contextul în care președintele Putin şi președintele turc Erdogan se întâlnesc luni în staţiunea Soci, situată la Marea Neagră, în timp ce Ankara şi Naţiunile Unite încearcă să revigoreze acordul pentru exportul de cereale din Ucraina care a contribuit la atenuarea unei crize alimentare globale. Ankara a calificat discuţiile de la Soci drept vitale pentru acord.

Rusia a ieşit din acest acord în iulie - la un an după ce a fost mediat de Naţiunile Unite şi Turcia - plângându-se că propriile sale exporturi de alimente şi îngrăşăminte se confruntă cu obstacole şi că de fapt nu ajung suficiente cereale ucrainene în ţările care au nevoie de ele.

XS
SM
MD
LG