Linkuri accesibilitate

Mama lui Vlad Pascu, reținută. Percheziții la mai multe familii implicate în vânzarea de droguri. Vlad Pascu, audiat la București


Politiștii au făcut percheziții la mai multe familii din București care ar fi vândut droguri pe litoral. Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a ucis 2 studenți când conducea drogat, a fost audiat la București.
Politiștii au făcut percheziții la mai multe familii din București care ar fi vândut droguri pe litoral. Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a ucis 2 studenți când conducea drogat, a fost audiat la București.

Unsprezezece percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti fiind vizaţi adolescenţi proveniţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

Actualizare Mama lui Vlad Pascu, bănuită că ar fi încercat să șantajeze martori în dosarul care îl vizează pe fiul său, a fost reținută pentru 24 de ore.

Actualizare Tatăl lui Vlad Pascu, Mihai Pascu, a fost pus sub control judiciar după mai multe ore de audieri, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La domiciliul acestuia, au fost găsite mai multe arme pentru care nu erau respectate prevederile legale.

Poliția a anunțat că acţiunile sunt derulate în două cauze penale în care sunt cercetate infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

Știrea inițială

Vlad Pascu a fost adus la DIICOT, de la Constanţa, unde se afla în arest în urma accidentului. El a afirmat, la insistenţele reporterilor, că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat şi că timpul nu mai poate fi dat înapoi. La DIICOT se află şi tatăl său, care a e audiat ca martor.

Cei vizaţi ar avea legătură cu Vlad Pascu, tânărul care, aflat sub influenţa drogurilor, a intrat cu maşina într-un grup de tineri la 2 Mai, ucigând doi dintre ei şi rănind alţi trei, afirmă surse apropiate anchetei. Surse apropiate anchetatorilor spun că mama lui Pascu ar fi încercat să șantajeze martori în dosarul cu droguri în care e vizat fiul său. De asemenea, famiile vizate ar fi de fapt dealerii lui Vlad Pascu, au spus surse DIICOT consultate de Europa Liberă.

,Operațiunea Hidra”, derulată în această dimineață, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival, arată Poliția Română.

Acțiunile sunt desfășurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ), în două cauze:

  • „Într-o cauză, având ca obiect infracţiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziţii domiciliare, mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri”
  • „În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, precum şi pentru infracţiuni privind regimul drogurilor, respectiv : punerea la dispoziţie a locuinţei in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc şi mare risc, două persoane având calitatea de suspect”.

DIICOT precizează că faţă de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar pentru cel de al doilea pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc şi mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul de droguri.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG