Linkuri accesibilitate

Nou rector al Academiei de Poliție, după scandalul legat de condițiile oferite studenților


Liviu Uzlău, noul rector al Academiei de Poliție
Liviu Uzlău, noul rector al Academiei de Poliție

Ministerul de Interne a anunţat, duminică seara, că generalul de brigadă Liviu Uzlău este noul rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Numirea noului recotor vine la câteva zile după demiterea lui Claudiu Chindriş, în urma scandalului legat de condiţiile în care învăţau studenţii din Academie.

Potrivit unui comunicat al ministerului de Interne, Liviu Uzlău a fost pus în funcție pentru a rezolva problema „actului profesional și managerial făcut cu superficialitate”.

Numirea noului rector vine după un scandal public declanșat de acuzațiile sindicatului Europol, prin care erau criticate „condițiile mizere” în care studenții de la Academia de Poliție își desfășurau activitatea.

Europol a publicat imagini despre care a susținut că reprezintă alimente alterate și condiții improprii de cazare oferite de instituția de învățământ a Ministerului de Interne.

De altfel, conducerea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat că, până la vacanţa de Crăciun, studenţii instituției vor face cursuri online, pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central”.

Numirea noului rector vine la aproximativ două săptămâni după ce zeci de studenți ai Academiei s-ar fi îmbolnăvit din cauza mâncării primite.

Ministerul de Interne a anunțat că a instituit o comisie care analizează cauzele care au dus la îmbolnăvirea studenţilor, iar Corpul de Control al ministrului a fost trimis la Academia de Poliție.


  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG