Linkuri accesibilitate

Ana Bărbosu, câștigătoarea bronzului la sol pentru câteva minute. Ce i-au spus arbitrii Nadiei Comăneci


Românca Ana Bărbosu la bârnă, în timpul calificărilor feminine la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers, Belgia, 2 octombrie 2023
Românca Ana Bărbosu la bârnă, în timpul calificărilor feminine la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers, Belgia, 2 octombrie 2023

Ana Bărbosu a fost câștigătoarea unei medalii de bronz, la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris până când ultima participantă în concurs, clasată după româncă, a făcut contestație și i-a luat locul.

A fost o zi cu ghinion, pentru gimnastele românce în finala pe aparate de la Jocurile Olimpice. Pentru câteva minute, Ana Bărbosu a fost câștigătoarea unei medalii de bronz, la sol, până când ultima participantă în concurs, clasată după româncă, a făcut contestație și i-a luat locul.

13.700 a primit Ana Bărbosu pentru o evoluție aproape fără cusur la sol.

S-a situat după brazilianca Rebeca Andrade care a ieșit campioană olimpică și americanca Simone Biles, care a cucerit argintul.

Ultima intrată în concurs, Jordan Chiles din SUA a fost notată cu 13.666 și s-a situat inițial pe locul 4, după Ana Bărbosu.

În transmisiunea directă, gimnasta româncă a și fost titrată ca medaliată cu bronz, doar că după câteva minute situația s-a schimbat.

Americanca Chiles a făcut contestație în ultima clipă și i-a fost acceptată.

Nota ei a crescut la 13,766 și astfel Ana Bărbosu a pierdut dramatic medalia de bronz.

Mai multe, pe stirileprotv.ro

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
XS
SM
MD
LG