Linkuri accesibilitate

Secțiile ATI Covid din spitalele românești sunt pline de zile la rând
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00

Secțiile ATI Covid din spitalele românești au fost pline zile la rând.

Covid | 13 persoane sunt infectate cu tulpina Omicron

Numeroase țări reimpun restricții de teama consecințelor pe care le-ar putea avea răspândirea tulpinii Omicron a coronavirusului. Urmăriți LIVE blog-ul Europa Liberă dedicat crizei sanitare.

16:55 13.10.2021

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunță, miercuri, că în săptămâna 4 - 10 octombrie, 39% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Timiş, Iaşi şi Cluj.

72,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, arată INSP.

Din totalul deceselor, 27,9% au fost înregistrate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Suceava, Iaşi şi Constanţa. Dintre acestea, 91,6% s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

17:57 13.10.2021

16.316 de elevi și preșcolari au Covid. Numărul angajaților din educație confirmați este de 5.425 de persoane, a informat, miercuri, Ministerul Educației.

Numărul elevilor și preșcolarilor infectați a crescut de la 1.091 în 17 septembrie la 8.470 în 29 septembrie, pentru a se dubla până în 13 octombrie (16.316). Dacă în 17 septembrie erau infectați 604 angajați din sistemul preuniversitar, acesta ajungea la 4.392 în 6 octombrie și 5.425 miercuri, în 13 octombrie.

15% din elevii din România învață online, potrivit informațiilor transmise, miercuri, de Ministerul Educației, adică 459.284 din numărul total de elevi și preșcolari din România.

Aproape 500 de școli au trecut integral în sistemul online, iar alte 3.342 au cel puțin o clasă/grupă în sistem online.

Regulile trecerii la învățământul online s-au schimbat odată cu explozia numărului de cazuri. Dacă la începutul școlii, o incidență de 6 cazuri la mia de locuitori însemna închiderea școlilor, acum nu mai există nici o limită iar Ministerul Educației a transferat responsabilitatea închiderii școlilor către directori.

Nu există inițiative sindicale sau măsuri ale Ministerului de protejare a profesorilor care predau în clasele în care apar confirmări de Covid. Colegii stau acasă, profesorii continuă să predea la alte clase.

10:22 14.10.2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a înființat miercuri un grup de consultanţi care să se ocupe de patogenii periculoşi. Acesta ar putea fi ”ultima noastră şansă” să stabilim originea virusului SARS-CoV-2, a spus agenţia care a făcut apel la cooperarea Chinei.

Printre cei 26 de membri ai grupului se numără Marion Koopmans, Thea Fischer, Hung Nguyen şi expertul chinez în sănătatea animalelor Yang Yungui, care a participat la ancheta comună din Wuhan.

La începutul acestui an, o echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în şi în jurul Wuhan şi a afirmat într-un raport comun, publicat în luna martie, că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ancheta a fost îngreunată de lipsa de date brute referitoare la primele zile de răspândire a epidemiei şi a solicitat audituri de laborator.

10:32 14.10.2021

Doina Azoicăi, preşedinta Societăţii Române de Epidemiologie, susține că este obligatorie carantina de 14 zile în București și județul Ilfov unde se înregistrează incidențe de peste 15 la mia de locuitori.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate.

Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a declarat preşedinta Societăţii Române de Epidemiologie, potrivit Adevărul.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG