Linkuri accesibilitate

Alegeri în Marea Britanie: finalizarea Brexit sau un nou referendum?


Prim-ministrul Boris Johnson

Zeci de mii de secții de votare se vor deschide, joi, la ora locală 7.00 (9.00, ora României). Alegerile anticipate au fost solicitate de premierul în exerciţiu Boris Johnson, al cărui mesaj de campanie s-a bazat pe promisiunea de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020.

"Votați Partidul Conservator, îndepliniți Brexit și ajutați țara noastră să meargă mai departe", a declarat Johnson într-un mesaj video adresat alegătorilor, relatează DPA.

Johnson a susținut că acordul negociat cu Bruxellesul este "pregătit să îndeplinească Brexit" dacă formațiunea sa politică va obține o majoritate în Parlament. Premierul în exercițiu, în vârstă de 55 de ani, a promis de asemenea că va limita imigrația, va reduce impozitele și că va negocia acorduri comerciale post-Brexit cu Statele Unite și cu alte țări din afara Uniunii Europene.

Liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, a oferit un „manifest de speranță” radical, promițând să renaționalizeze sectoare -cheie din industrie și investiții masive în infrastructură. Corbyn, în vârstă de 70 de ani, a promis că Partidul Laburist va negocia un acord îmbunătățit pentru Brexit. Laburiștii vor să organizeze un nou referendum pe această temă.

"Putem rescrie economia pentru mulți, nu pentru puțini", a spus Corbyn într-un discurs de campanie. „Este timpul pentru schimbări reale”.

Un sondaj de opinie de marți a sugerat că Partidul Conservator ar putea câștiga majoritatea în parlament.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG