Liberalii au organizat, sâmbătă, un miting electoral în Teleorman, fieful PSD din anii 90 până în prezent, județul fruntaș la vot în favoarea social-democraților. Mitingul nu a fost autorizat să se desfășoare în centrul orașului Alexandria, autoritățile locale, dominate de PSD, afirmând că nu sunt permise întruniri politice pentru că deranjează pregătirile de primăvară ale edililor. Reuniunea s-a ținut pe un teren privat de la marginea orașului.
Dealtfel, în ajunul sosirii liberalilor, conduși de Ludovic Orban și candidații liberalilor la alegerile europene, filiala locală a PSD a făcut plângere la Poliție și la Autoritatea Electorală locală, reclamând că partidele de opoziție ar fi furat startul campaniei cu afișajul electoral. Informația a fost publicată de publicația liberinteleorman.ro Jurnalista Carmen Dumitrescu, de la Liber în Teleorman, a scris că în județ, încă din luna martie panotajul electoral este dominat de PSD, în vreme ce doar câteva bannere liberale au fost lăsate pe străzi, în vreme ce un cort al USR-PLUS din centrul Alexandriei a fost ridicat de primărie sub pretextul că trebuie să amplaseze decorațiunile de Paști.
Ludovic Orban le-a cerut teleormănenilor să nu accepte furtul voturilor
Într-un discurs în care le spunea localnicilor că Teleorman nu este al PSD, Ludovic Orban le-a cerut să nu accepte furtul voturilor.
„Știu foarte bine că sunt în stare să cumpere pe nimic, că sunt în stare – și deja au început, fiți vigilenți -, plătesc datoriile de pe caiet și îi pun pe oameni să voteze cu ei pentru că îi scapă de datorii. (…) Cu ochii pe ei și cu parul pe ei. Cu plângeri penale la îndemnâna fiecărui delegat în secția de votare din partea PNL. Cum i-a prins că vor să fure, imediat anunțăm politia, dăm telefon la 112, plângeri penale”, a spus liderul PNL.
Este un îndemn după ce, în ultimii ani, Teleorman a devenit un județ fruntaș la prezența la vot, într-o proporție covârșitoare. De asemenea, au existat și acuzații că persoane decedate s-ar fi aflat pe listele de vot, la referendumul de demitere a președintelui din anul 2012. Dealtfel, Liviu Dragnea, care controlează județul Teleorman din 1997, ca prefect, și din 2000, ca președinte de Consiliu Județean, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru neregulile de la referendumul din 2012.
Orban a pornit, apoi, cu cele câteva sute de membri și simpatizanți ai partidului într-un marș prin localitate.