Linkuri accesibilitate

De ce sunt nemulțumiți procurorii de la DIICOT de analiza legiștilor în cazul Caracal


Activiști feminiști care protestează împotriva felului în care autoritățile s-au ocupat de Cazul Carcal

Procurorii au retrimisi legiștilor analiza primită. Specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, pentru că erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT.

Informația vine după ce vineri seara surse din Ministerul Sănătăţii, confirmate de reprezentanţi ai DIICOT, susțineau că medicii legişti de la INML au finalizat analizarea probelor ADN colectate de criminalişti în cazul celor două fete răpite la Caracal.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a cerut, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă dimineață Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" să facă în continuare, în regim de urgenţă expertiza genetică judiciară asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cazul Caracal.

DIICOT aminteşte că pe 17 august, Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" a înaintat Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare. Potrivit acestor constatări au fost expertizate de către Institutul Naţional de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană, însă având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN.

Comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism că subliniază că "procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului".

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a precizat miercuri, 14 august că fragmentele osoase găsite lângă o pădure din Caracal nu sunt ale Alexandrei Măceşanu, ci provin de la o altă persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, potrivit raportului de expertiză medico-legală antropologică înaintat de Institutul Național de Medicină Legală (INML) către DIICOT.

Altfel spus, DIICOT a confirmat că aceste rămășițe umane aparțin altei fete decât Alexandra Măceșanu.

Din anunțul DIICOT de miercuri rezulta că testul ADN nu era gata, de aceea nu puatea fi confirmată încă și identitatea victimei, ci doar vârsta și sexul acesteia

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG