Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal. Soția și copiii lui Gheorghe Dincă, audiați la DIICOT


Soția lui Gheorghe Dincă și, în spate, fiica acestuia, la intrarea în sediul DIICOT, unde vor fi audiate
Soția lui Gheorghe Dincă și, în spate, fiica acestuia, la intrarea în sediul DIICOT, unde vor fi audiate

La o lună de la tragedia de la Caracal, procurorii DIICOT o audiază pe soția ljui Gheorghe Dincă, cel care a mărturisit că le-ar fi omorât pe cele două adolescente dispărute. Vor mai fi audiași fiica și cei doi fii ai lui Dincă.

Îmbrânceli între polițiști și jurnaliști pentru ca soția și fiica lui Gheorghe Dincă să poată intra în sediul central al DIICOT, unde procurorii au decis, la o lună de la aflarea tragediei, să audieze familia principalului suspect.

Este importantă audierea de astăzi, în condițiile în care soția ljui Gheorghe Dincă, plecată la muncă în Italia, a petrecut în casa din Caracal, unde s-au găsit oase arse de om, mai multe zile în cursul lunii mai, la două săptămâni de la dispariția Luizei Melencu, tânăra de 18 ani dispărută. Luiza a fost văzută pe camerele de luat de vederi de pe străzile din Caracal urcându-se în mașina lui Dincă, iar suspectul a mărturisit că ar fi omorât-o. Tot Dincă le-a mai spus anchetatorilor că i-ar fi aruncat rămășițele osoase după ce ar fi ars-o într-o pădure de la marginea orașului, însă analizele INML nu au putut identifica identitatea Luizei.

Avocatul familiei Luizei Melencu se plânge că nu i s-a permis să asiste la audierea familiei lui Gheorghe Dincă.

De asemenea, la Caracal, procurorii locali audiază, alături de Secția speckială de investigare a magistraților, echipele de polițiști și procurori care au participat, în urmă cu o lună, la eșecul căutării Alexandrei Măceșanu, copila de 15 ani care a sunat la 112 și care nu a putut fi salvată. Dincă a mărturisit că a ucis-o și a ars-o și pe Alexandra, iar cerceii fetei au fost găsiți în mașina presupusului criminal. Între alții este vorba despre polițiștii care au vorbit cu Alexandra, bâjbâind prin Caracal, este vorba și despre polițistul care i-a spus fetei să lase linia liberă și pentru alte cazuri de urgență. Și familia de polițiști care s-au pensionat între timp este audiată.

La o lună de când opinia publică din România urmărește cu emoție ancheta din cazul Caracal, nu există cadavre și nici informații oficiale, asumate de anchetatori, privind faptele petrecute.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG