Linkuri accesibilitate

Anchetatorii au găsit rămăşiţe umane într-o pădure de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă susține că ar fi ale Luizei


Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

Anchetatorii au găsit, luni, rămăşiţe umane într-o pădure de lângă Caracal,  despre care Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor, susţine că ar fi ale Luizei Melencu, arată surse judiciare citate de Mediafax. Osemintele vor fi duse la expertiză în cursul acestei zilei.

Update: Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat că anchetatorii au descoperit fragmentele osoase într-un sac, dar că până nu vor fi gata testele de laborator, nu se pot pronunța dacă aparțin sau nu Luizei. „Verificăm orice pistă”, a mai spus ea.

În ceea ce privește uciderea Luizei, potrivit purtătoarei de cuvânt a DIICOT, Dincă susţine acum că a folosit aceeaşi metodă ca şi în cazul Alexandrei, adică ucidere şi ardere a cadavrului: „A declarat că a folosit aceeași metodă ca în cazul Alexandrei. Din declarațiile sale, a ucis-o în aceeași zi (în care a răpit-o)”.

Dincă a recunoscut în fața anchetatorilor că a omorât-o pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani, dispărută în luna aprilie. Deși inițial Dincă a spus că a aruncat trupul Luizei în Dunăre, acum el declară că i-a ars cadavrul, așa cum a procedat și în cazul Alexandra, iar resturile le-a aruncat într-o pădure de lângă Caracal.

Gheorghe Dincă participă, luni, la căutările demarate de procurorii DIICOT, echipa de criminaliști venită de la București şi poliţişti, bărbatul indicând că rămăşiţele umane găsite de anchetatori într-o pădure de lângă Caracal ar fi ale Luizei Melencu, arată sursele citate.

Tot luni, anchetatorii continuă cercetările la locuința lui Dincă, de unde prelevează noi probe, inclusiv din gropile betonate din curte.

Anchetatorii au identificat şi prelevat duminică de la domiciliul lui Gheorghe Dincă din Caracal, în prezenţa inculpatului, mai multe probe criminalistice, printre care pete de sânge de pe diverse haine, acestea urmând a fi analizate. Verificările, care au vizat locuinţa, dependinţele, autoturismul şi autoutilitara lui Gheorghe Dincă, nu au fost finalizate şi vor continua în zilele următoare. Anchetatorii au căutat, sâmbătă, ore în șir într-un lan de floarea soarelui, unde criminalul spusese că a aruncat telefonul Luizei, fără niciun rezultat însă.

La audierile de sâmbătă, Gheorghe Dincă a dat anchetatorilor amănunte despre modul în care le-a omorât pe cele două fete. În cazul Alexandrei ar fi folosit vaselină și carton bitumat pentru creșterea temperaturii în butoiul în care ar fi ars trupul fetei, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Sâmbătă, procurorii DIICOT au confirmat oficial faptul că probele ADN găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu și că din probele ridicate până în prezent și din analizele analizele effectuate pe acestea, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv a Alexandrei.

Această concluzie, explica DIICOT, este ”fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG