Linkuri accesibilitate

Autoizolare pentru românii întorși din Emilia-Romagna (Italia), Coreea de Sud și Iran


Cresc măsurile de precauție

Emilia-Romagna (Italia), Coreea de Sud și Iran au fost introduse pe lista zonelor pentru care se instituie autoizolarea la domiciliu timp de două săptămâni, a decis luni Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

De fapt, toate localitățile din China continentală, regiunile Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna (Italia), din Coreea de Sud și din Iran care nu sunt deja menționate pentru carantină instituționalizată intră pe lista izolării la domiciliu.

”Astfel, cetățenii care sosesc din alte provincii sau orașe din China continentală, alte localități din regiunea Lombardia și regiunea Veneto sau din regiunea Emilia-Romagna din Italia, precum și din alte zone și localități din Coreea de Sud și din Iran decât cele menționate expres pentru instituirea măsurii de carantină instituționalizată, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România”, transmite sursa citată.

În carantină instituționalizată, timp de 14 zile, intră cetățenii care vin în România din:

  • China continentală (Provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan, orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang),
  • regiunea Lombardia (orașele Codogno, Castiglione d'Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano),
  • regiunea Veneto (localitatea Vo Euganeo) din Italia, respectiv Coreea de Sud (regiunea Cheongdo, orașul Daegu).

Zonele în funcție de care se instituie auto-izolarea la domiciliu sau carantina instituționalizată pot fi consultate accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/…/1440-lista-zonelor-cu-transmit…/file

Starea de sănătate a celor doi pacienți, depistați pozitiv pe teritoriul României și care au rămas internați după ce au fost depistați pozitiv este în continuare stabilă.

Pacienta internată la Timișoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile. Rezultatul testului a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alți pacienți, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluția stării sale de sănătate.

În acest moment, 42 de persoane se află în carantină, iar 9012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 475 de teste.

Dintre acestea 472 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul și trei cazuri, mediatizate deja, au avut rezultat pozitiv.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG