Linkuri accesibilitate

Exportul cerealelor din Ucraina face parte dintr-un acord internațional negociat de Turcia cu Rusia, iar Kremlinul și-a anunțat suspendarea participării din acord. Imagine generică din Odessa.
Exportul cerealelor din Ucraina face parte dintr-un acord internațional negociat de Turcia cu Rusia, iar Kremlinul și-a anunțat suspendarea participării din acord. Imagine generică din Odessa.

Război în Ucraina | Rusia își suspendă participarea la acordul privind exportul de cereale. Atac asupra navelor din Sevastopol

Ucraina va relua ofensiva în regiunea Herson, sud-est. Rusia a trimis în regiune mai mulți soldați mobilizați recent. Sistemul energetic din regiunea Kiev a fost lovit puternic de armata rusă.

19:24 29.10.2022

Kievul acuză Rusia că a inventat atacuri teroriste

Şeful biroului preşedintelui ucrainean a acuzat Rusia de „şantaj" şi „atacuri teroriste inventate" asupra propriilor ei instalaţii, sâmbătă după exploziile din Peninsula Crimeea ocupată de Rusia, informează Reuters.

„Primitivismul şantajului rusesc (se poate vedea) în toate. Şantaj nuclear, energie, hrană", a scris Andri Ermak pe aplicaţia Telegram.

Moscova a anunţat că îşi suspendă participarea la coridorul pentru cereale din Marea Neagră sprijinit de Naţiunile Unite. Ermak a acuzat Rusia de „atacuri teroriste fictive asupra propriilor facilităţi".

18:49 29.10.2022

Rusia își suspendă participarea la acordul asupra exportului de cereale din Ucraina

Rusia ia o măsură extremă după atacul cu drone de la Sevastopol
Rusia ia o măsură extremă după atacul cu drone de la Sevastopol

Rusia a anunţat sâmbătă că îşi suspendă participarea la acordul ce asigură continuarea exporturilor de cereale ucrainene, vitale pentru aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, după atacul cu drone care a vizat în timpul dimineţii nave ruseşti în Crimeea, informează France Presse.

„Având în vedere actul terorist efectuat de regimul de la Kiev cu participarea unor experţi britanici împotriva navelor Flotei Mării Negre şi a navelor civile implicate în securitatea coridoarelor cerealiere, Rusia îşi suspendă participarea la implementarea acordului asupra exportului de produse agricole din porturile ucrainene", a anunţat Ministerul rus al Apărării pe canalul Telegram, citat de Agerpres.

17:34 29.10.2022

Marea Britanie demontează minciunile Kremlinului

Ministerul britanic al Apărării a denunţat, sâmbătă, „afirmaţiile false" ale Moscovei pentru „a deturna atenţia", după ce armata rusă a acuzat Marea Britanie de implicare în exploziile de la gazoductele Nord Stream şi un atac cu drone, informează France Presse şi Reuters.

„Pentru a deturna atenţia de la gestionarea dezastruoasă a invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la răspândirea unor afirmaţii false de o amploare epică", a scris pe Twitter Apărarea britanică.

„Această ultimă poveste inventată spune mai multe despre disputele din cadrul guvernului rus decât despre Occident", potrivit ministerului britanic.

16:36 29.10.2022

Uniunea Europeană a blocat active ruseşti în valoare de peste 17 miliarde de euro

Uniunea Europeană a blocat active ruseşti în valoare de peste 17 miliarde de euro în cadrul sancţiunilor aplicate Rusiei după invadarea Ucrainei, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, publicaţiilor din grupul belgian Funke, preluate sâmbătă de dpa.

„Până acum au fost blocate activele a 90 de persoane, peste 17 miliarde de euro în şapte state membre (ale Uniunii Europene - n. red.), inclusiv 2,2 miliarde în Germania", a spus comisarul.

UE a adoptat opt pachete de sancţiuni împotriva Rusiei în cele opt luni de când a început invazia rusă în Ucraina, reaminteşte dpa. Politicienii ucraineni au cerut de mai multe ori ca activele respective să fie folosite pentru reconstrucţia ţării lor după război.

Despre acest subiect, Reynders a afirmat că „dacă banii confiscaţi de UE provin din activităţi infracţionale, este posibil să fie dirijaţi către un fond de compensare pentru Ucraina. Cu toate acestea, suma nu este nici pe departe suficientă pentru finanţarea reconstrucţiei".

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG