Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal: Șeful STS și-a dat demisia


Generalul Vasilca și-a dat demisia înainte de a fi audiat în Parlament.
Generalul Vasilca și-a dat demisia înainte de a fi audiat în Parlament.

Generalul Ionel Vasilca, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), și-a dat demisia, după scandalul din cazul crimei de la Caracal.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a primit demisia șefului STS și o va introduce în ședința CSAT de marți, pentru ca membrii să ia act de ea.

Generalul Ionel Vasilca spune că a demisionat „pentru a nu afecta prestigiul instituţiei”.

„Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca urmare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112”, a anunțat șeful STS, printr-un comunicat de presă.

STS a fost acuzat că nu a furnizat locația exactă a victimei de la Caracal, după ce fata a vorbit de trei ori la 112, dând indicii despre locul în care se afla. În apărarea sa, STS a publicat hărțile de localizare aferente apelurilor de la 112, care arată că localizarea acoperea un perimetru relativ restrâns, de câteva străzi din Caracal, curtea lui Gheorghe Dincă aflându-se în acest perimetru furnizat de STS.

Ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Ionel Sorinel Vasilca, fostul şef al Poliţiei Române Ioan Buda precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI se vor prezenta, luni, la audierile Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor privind cazul fetelei ucise la Caracal.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG