Linkuri accesibilitate

Ciolacu propune guvern de uniune națională până la alegeri


Marcel Ciolacu (PSD) spune că, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, va propune crearea unui guvern de uniune națională până la alegeri
Marcel Ciolacu (PSD) spune că, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, va propune crearea unui guvern de uniune națională până la alegeri

Marcel Ciolacu, interimarul de la conducerea PSD, spune că, în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban va trece, atunci va propune crearea unui guvern de uniune națională până la alegeri.

”Este o moțiune serioasă și chiar dorim să treacă. Nu avem un scop politic, nu avem un program politic. Dorim să stopăm un lucru care nu se face niciunde într-o țară dezvoltată. Nu ai dreptul să schimbi regulile în timpul jocului. (...) După moțiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru. Este varianta unui guvern de uniune națională până în noiembrie, când sunt alegeri la termen”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Ciolacu recunoaște, însă, că matematica parlamentară nu este de partea inițiatorilor moțiunii, pe care doar UDMR a anunțat că o susține până în acest moment. Acesta e motivul pentru care PSD are și un plan de rezervă și anume atacarea la Curtea Constituțională a legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin și care a constituit pretextul pentru care social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că a decis să angajeze răspunderea Guvernului pentru modificarea legislației electorale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iar primarii să fie aleși cu 50% plus 1 din voturi.

Imediat după anunțul premierului, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD a anunțat că partidul său este pregătit să introducă moțiune de cenzură cu sprijinul UDMR.

Citește și:

XS
SM
MD
LG