Linkuri accesibilitate

Consiliul Elevilor: 800.000 de copii nu au acces la un dispozitiv cu internet


Online schooling

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, duminică, că nu se poate face educaţie online, fără acces la internet, iar peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet.

Consiliul Național al Elevilor a transmis, duminică, un comunicat de presă în care atrage atenția asupra stării dezastruoase în ceea ce privește accesul la dispozitive conectate la internet în România, în contextul cursurilor care se desfășoară online.

„Pe data de 19 septembrie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, către inspectoratele şcolare judeţene, o adresă prin care solicită ca toate unităţile de învăţământ să fie conectate la platformele digitale de învăţare, puse la dispoziţie de către Google şi Microsoft, pentru a facilita învăţarea în mediul online a elevilor”, scrie organizația.

În același timp, ea subliniază că această măsură este insuficientă, „întrucât asigurarea conectării unităţilor de învăţământ preuniversitar la platforme educaţionale nu garantează accesul elevilor la educaţie de calitate. (...) la momentul de faţă peste 800 de mii de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet.

Cum s-a desfășurat prima zi de școală
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:05 0:00

Potrivit elevilor, succesiunea firească a măsurilor pentru garantarea accesului la educaţie este achiziţionarea, în primă fază, a device-urilor conectate la internet, distribuirea acestora către elevii şi cadrele didactice care le solicită, conform Legii 109/2020, şi ulterior conectarea unităţilor de învăţământ la platformele educaţionale, relatează News.ro.

„Aceste măsuri pot fi realizate concomitent, însă această modalitate de acţiune presupune management eficient din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, management care a lipsit cu desăvârşire încă de la începutul epidemiei”, subliniază Consiliul Elevilor.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG