Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Un cartier întreg din orașul Babadag a fost plasat în carantină totală


Un cartier întreg din oraşul Babadag a intrat în carantină după ce 12 persoane din 49 testate pentru coronavirus au fost confirmate pozitiv. În ultima perioada s-au întors din străinătate 900 de persoane în oraşul Babadag, relatează Mediafax.

Sâmbătă au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea referitor la situaţia epidemiologică din oraşul Babadag, iar în urma ședinței cartierul Bendea a intrat în carantină.

Începând de sâmbătă, se instituie, pe perioada stării de urgenţă, carantină în oraşul Babadag, cartierul Bendea, delimitat de următoarele căi naturale şi de circulaţie rutieră: râul Tabana - E87 - strada Băilor - strada Viilor - strada Carierei - strada Vlad Ţepeş - strada Gheorghe Lazăr - strada Măcriş - strada Heracleea - strada Boteanu - Strada Ştefan cel Mare - strada Fabricii - strada Heracleea - râul Tabana.

În acest cartier, în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv Covid-19 până sâmbătă 12 persoane, 6 dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie.

„Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie 2020, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag. În cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetățeni, marea majoritate de etnie roma (romi xoraxaj). Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Tulcea.

Potrivit datelor Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în ultima perioada s-au întors din străinătate 900 de persoane din oraşul Babadag. Vineri erau în izolare 191 de persoane.

XS
SM
MD
LG