Linkuri accesibilitate

Dacian Cioloș avertizează: România riscă să piardă portofoliul Transporturi dacă va ”continua să se joace de-a nominalizarea”


Liderul grupul Renew Europe din parlamentul European, Dacian Cioloș, a avertizat că România riscă să piardă portofoliul Transporturilor dacă PSD și Viorica Dăncilă „vor continua să se joace de-a nominalizarea”.

Dacian Cioloș a precizat, pe pagina sa de Facebook, că portofoliul Transporturilor nu a fost primit de Guvernul PSD, ci de România, subliniind că „Repartizarea acestui portofoliu nu a fost o întâmplare şi nici un cadou pentru un guvern care s-a situat mereu pe poziţii antieuropene”.

Potrivit europarlamentarului, România se află „într-un moment dificil” privind desemnarea comisarului european și va putea păstra acest portofoliu numai dacă va face „o nominalizare rezonabilă”.

„Şi, dacă tot a spus Viorica Dăncilă că am relaţii şi influenţă ca lider al unui grup politic important din Parlamentul European, atrag atenţia în modul cel mai serios că noi, românii, putem păstra portofoliul Transporturilor din Comisia Europeană numai dacă vom face o nominalizare rezonabilă. Dacă vom propune un om competent, dedicat valorilor europene şi integru. Condiţii pe care i le-am spus încă de la început Vioricăi Dăncilă şi de care nu a ţinut cont. În cazul în care Dăncilă şi PSD vor continua să se joace de-a nominalizarea, în cazul în care vor crede şi pe viitor că postul de comisar european poate fi tranzacţionat ca la tarabă în interiorul PSD, România riscă să piardă portofoliul Transporturi”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat luni pe Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, grupare din care face parte și șefa Comisiei Juridice, că a făcut lobby anti-Plumb.

„Să nu uităm nici de lobby-ul negativ exercitat de liderul Renew Europe, Dacian Cioloș. Ce demersuri a întreprins în acest sens și care este influența dumnealui în această decizie?”, s-a întrebat premierul României.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG