Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă oscilează între Fifor și ”o femeie” pentru postul de comisar european ratat de Rovana Plumb


Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că Mihai Fifor este un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dar a precizat că și-ar dori ca noul comisar european să fie o femeie

Întrebată la Ploieşti dacă Mihai Fifor este un candidat pentru postul de comisar european, Dăncilă a răspuns că „Poate fi şi Mihai Fifor. Mihai Fifor este un candidat potrivit, pot fi şi alţi candidaţi, astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere”.

Premierul a menționat că și-ar dori ca noul comisar european să fie o femeie.

„Mi-aș dori să fie o femeie, pentru că ați văzut că doamna președinte a Comisiei Europene a spus că și-ar dori să aibă un echilibru între comisari, bărbați și femei. Ar fi necesar o femeie, dar nu este o obligație”, a mai spus Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Comitetul Executiv al PSD se reunește marți, în condițiile în care Rovana Plumb a fost respinsă de comisia JURI a Parlamentului European.

Pe lista potențialilor candidați pentru funcția de comisar european s-ar mai afla, în afară de Mihai Fifor, susținut de Dăncilă, Victor Negrescu (fost europarlamentar și ministru delegat pentru afaceri europene), cotat cu șanse mari în partid, Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD și Luminița Odobescu (actual ambasador al României la Uniunea Europeană).

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni seară că renunță la Rovana Plumb și va face o nouă propunere de comisar european. Ea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că de două săptămâni nu pune în aplicare decizia CCR de a numi miniștri interimari.

Vom face o nouă propunere de comisar european, iar în ceea ce privește consultările, voi veni deîndată, același deîndată prin care a decis și dumnealui să numească miniștrii interimari”, s-a referit premierul la consultările de la Cotroceni, unde Klaus Iohannis a invitat-o miercuri, pentru a negocia o nouă nominalizare de comisar european.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG