Linkuri accesibilitate

Petre Daea este propunerea unanimă a liderilor PSD pentru Ministerul Agriculturii


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre Petre Daea, desemnat titular la Agricultură: „Un om care nu trebuie să învețe problemele fermierilor.”

Petre Daea este propunerea PSD pentru ministerul Agriculturii în guvernul Nicolae Ciucă.

Consiliul Politic Național al PSD a votat în ședința de miercuri, în unanimitate, să-l propună pe Petre Daea la Ministerul Agriculturii.

Petre Daea a mai fost de mai multe ori ministru al Agriculturii.

Prima dată în Guvernul condus de Adrian Năstase, în perioada iulie-decembrie 2004, iar apoi între ianuarie 2017 și noiembrie 2019, în cabinetele conduse Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

În această ultimă perioadă, Daea s-a făcut remarcat pentru declarațiile extravagante și pentru faptul că a cerut o derogare de la Uniunea Europeană ca să împuște 100.000 de cormorani, pentru că „mănâncă mai mult peşte decât românii”.

G4Media scria atunci că Elena-Larisa Popescu, fiica lui Petre Daea, avea o afacere piscicolă afectată de cormorani.

De asemenea, Digi24 a relatat că el și-a angajat cealaltă fiică - Dana Florentina Daea, devenită prin căsătorie Budaşcu - la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, o instituţie din subordinea ministerului pe care îl conducea.

Începând din anul 1970 a fost membru al Partidului Comunist Român, în care a declarat că a intrat din convingere.

Ciolacu: „Un om cu experiență, un patriot”. Daea: „Încep în prima oră, mă duc în șantierul muncii”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a organizat miercuri o conferință de presă pentru a anunța oficial desemnarea lui Daiea la ministerul Agriculturii.

„Am decis că înlocuitorul domnului Chesnoiu e fostul ministru Petre Daea, un om cu experiență, un patriot, foarte iubit de toți cei care activează mai ales în agricultură. A fost ca pe vremuri, un vot în unanimitate în interiorul partidului. Cu această nominalizare vom merge la primul ministru”, a spus Marcel Ciolacu.

„E nevoie în acest moment la Ministerul Agriculturii un om de calibrul, nu neapărat de statura domnului Daea, la ce probleme ne confruntăm”, a adăugat Ciolacu.

„Domnul Daea este un om cu experiență, care nu trebuie să învețe problemele ministerului, ale fermierilor”, spune Marcel Ciolacu.
„Domnul Daea este un om cu experiență, care nu trebuie să învețe problemele ministerului, ale fermierilor”, spune Marcel Ciolacu.

Deși a spus că va organiza o conferință de presă atunci când va fi titular la Agricultură, în care va împărtăși „viziunea” sa în fruntea ministerului, Daea a emis deja câteva considerații care i-au dat marca și în mandatele anterioare.

„V-am fost partener tot timpul, v-am stat la dispoziție cum o voi face și de acum încolo. Îi mulțumesc președintelui partidului pentru această propunere, colegilor care au decis astăzi să aloce încredere în persoana unui om care s-a străduit să facă ce i-a dictat conștiința profesională. Când se încheie procesul acesta juridic vă prezint viziunea mea cum văd eu lucrurile în agricultură. O văd cum am văzut-o întotdeauna, încât să fie bine țării și fermierii să simtă acest lucru. Voi începe în prima oră mă voi ocupa de acest lucru, pentru că în 2017, după depunerea jurământului eram la pompa din Giurgiu. Așa voi face și acum, să mă duc în șantierul muncii. Tot ceea ce înseamnă sistemele de irigații. E o abordare mult mai amplă pe care vă voi prezenta-o când se va încheia acest proces juridic”, a afirmat Daea.

Probleme penale pentru Adrian Chesnoiu

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu, luna trecută, după ce DNA a cerut urmărirea sa penală.

Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii.
Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii.

Procurorii anticorupție îl suspectează pe Chesnoiu de două infracțiuni, una de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și a doua, de instigare sub forma participației improprii la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni).

Deputat PSD s-ar fi ocupat de procurarea subiectelor la concursurile de angajare pentru patru protejați care au ajuns șefi în direcțiile județene ale ministerului și de măsluirea rezultatelor pentru unul dintre ei, care a picat concursul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG