Linkuri accesibilitate

Dâmbovița: Masca devine obligatorie în toate spațiile publice deschise


Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a anunțat că, începând de joi, masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise din județ.

„Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate", a subliniat prefectul, potrivit Digi24.

Prin urmare, masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise unde se produc mari aglomerații precum piețe, târguri sau oboare.

Comercianții vor fi obligați, la rândul lor, să poarte mănuși.

Decizia vine la o zi după cea din Argeș. Tot marți, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a stabilit instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

În Dâmbovița au fost raportate de la debutul pandemiei 1682 de cazuri, dar se află pe un trend ascendent în ultimele zile, cu 437 de cazuri și 52 de decese doar în săptămâna 20-26 iulie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG