Linkuri accesibilitate

Dăncilă intervine în scandalul Tarom: Cuc a sunat-o pe Mezei „ca între colegi”


Viorica Dăncilă îi ia apărarea lui Răzvan Cuc, în scandalul de la Tarom.
Viorica Dăncilă îi ia apărarea lui Răzvan Cuc, în scandalul de la Tarom.

Viorica Dăncilă spune că ministrul Transporturilor are dreptul să se intereseze de anumiți pasageri, dar că nu și-ar permite să țină navele Tarom la sol. Președintele PSD a mai spus că întâlnirea dintre Răzvan Cuc și fostul director Tarom a fost o discuție între colegi.

Premierul demis Viorica Dăncilă a spus că îl va demite imediat pe Răzvan Cuc, dacă e adevărat că a încercat să obstrucționeze traficul Tarom în ziua moțiunii de cenzură, însă că ea nu crede așa ceva.

„După câte înțeleg, ministrul Transporturilor are dreptul să se intereseze dacă sunt anumiți pasageri, așa este regulamentul, dar acest lucru nu înseamnă că și-ar permite să țină navele la sol. Am transmis corpul de control la Tarom și la Ministerul Transporturilor. Eu am încredere în oameni și la prezumția de nevinovăție. Este o acuzație gravă și de aceea este grav atunci când noi spunem că este adevărat. Eu cred că nimeni nu și-ar fi permis să facă așa ceva”, a spus președintele PSD.

Viorica Dăncilă a calificat discuția dintre ministrul Cuc și fostul director Tarom Mădălina Mezei, drept o discuție între colegi.

„Fiecare dintre noi, presupun, că a vorbit cu prietenii... Dumnealui, cunoștințele dumnealui... Suntem colegi, este normal ca să vorbim între noi, colegii. Nu vă imaginați că în alte partide politice nu discuta colegii între ei. Este normal să discute și cu domnul Arsenie, este normal să discute și cu alți deputați", a mai spus Dăncilă.

Mădălina Mezei a fost demisă din funcția de manager al Tarom, după ce, susține ea, a fost sunată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care i-ar fi cerut să reţină aeronavele Tarom de pe cursele interne la sol, în ziua moţiunii de cenzură, pentru a-i împiedica pe parlamentarii din teritoriu să ajungă la București.

Mezei a venit luni la DNA unde a dat declarații, ca martor, într-un dosar în care procurorii investighează posibile fapte de abuz în serviciu, în acest scandal.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG