Linkuri accesibilitate

VIDEO Dăncilă se dezlănțuie, la plecare: „Iohannis - un dictator. O zi neagră pentru democrație”


Flori pentru Dăncilă după pierderea guvernării
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00

Flori pentru Dăncilă după pierderea guvernării

Viorica Dăncilă l-a atacat dur pe președintele Klaus Iohannis, înainte de a preda ștafeta cabinetului Orban. Ea l-a numit pe Iohannis „un dictator” care a acaparat și puterea executivă și a numit ziua învestirii guvernului Orban „o zi neagră pentru democrație”.

Premierul demis Viorica Dăncilă a calificat ziua de luni drept o „încununare a tututor manevrelor și jocurilor politice făcute de președintele Klaus Iohannis”, pe care l-a acuzat de „preluarea puterii și confiscarea puterii executive”.

„O zi neagră pentru democrație, ziua în care președintele Iohannis, cel care a încălcat Constituția, a reușit să își numească locotenenții la Palatul Victoria. (...) Avem un președinte anti-democrație și anti-Constituție”, a spus Dăncilă, înconjurată de miniștrii din fostul ei cabinet, la sediul PSD din șoseaua Kiseleff.

Ea l-a numit în repetate rânduri pe Iohannis „un dictator”, iar guvernul Orban - „guvernul-ghilotină”, lansând atacuri care se înscriu în logica de campanie electorală.

„Singurul lucru pe care președintele îl clamează obsesiv este să dispară PSD. Să dispară și pensionarii, domnule Iohannis? Și bolnavii care au nevoie de spitale? Și salariul minim? Dacă ne uităm în programul dvs, asta vedem. Veți comasa spitale, vreți să modificați legea salarizării ca să reduceți salariile din sistemul public”, a declarat fostul premier și candidatul PSD la președinție.

„De astăzi, PSD intră oficial în opoziție și ne vom asuma cu maximă responsabilitate toate responsabilitățile care ne revin din acest rol. În conformitate cu decizia luată în CEx, toți cei care au trădat la acest vot au fost deja excluși din PSD. Așa este corect. Garantez că vom fi cea mai grea opoziție pe care acest guvern-ghilotină o poate avea”, a anunțat Viorica Dăncilă.

„Scopul acestui nou Executiv este de a-i da lui Iohannis un nou mandat. Avem un președinte dictator, abuziv, care și-a pus în cap să spulbere orice forță care i se opune. Iohannis a reușit să dărâme guvernul PSD, dar nu va putea să facă să dispară acest partid care a fost alături de români. (...) Cu ce i-ați ajutat în ultimii 5 ani pe români, dle Iohannis?”, și-a continuat Dăncilă atacul la Iohannis, acuzându-l că în mandatul de președinte nu a vizitat azile de bătrâni, spitale sau cămine de copii.

Viorica Dăncilă l-a provocat pe Iohannis la o dezbatere electorală „în fața românilor”, spunând că mandatul său este „un mandat ratat la președinția României” și acuzându-l că a fost „orb și absent” în ultimii 5 ani.

La finalul discursului, fostul ministru al Agriculturii Petre Daea i-a oferit un buchet de flori Vioricăi Dăncilă. Ea le-a mulțumit miniștrilor care i-au fost alături și le-a cerut să stea cu ochii pe miniștrii guvernului Orban.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG