Linkuri accesibilitate

Departamentul de Stat american: Liviu Dragnea și copiii săi, interdicție de a intra în Statele Unite


În luna mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare
În luna mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat fostul lider PSD, a anunțat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american, Mike Pompeo.

Anunțul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România.

Purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american a anunțat joi că, din cauza implicării în „fapte semnificative de corupție”, fostul președinte al Camerei Deputaților din România, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”.

Desemnarea publică a fostului lider PSD ca persona non grata pe teritoriul american s-a făcut potrivit legilor americane pe baza „informațiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privința oficialilor guvernelor străine că sunt implicați în fapte de corupție”.

Legea americană reglementează că secretarul de stat anunță pe canale publice sau private astfel de oficiali și pe membrii apropiați ai familiilor lor. Astfel, măsura secretarului de stat de interzicere a intrării pe teritoriul SUA pentru Dragnea este aplicată și celor doi copii ai acestuia, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.

„Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupției și în sprijinirea statului de drept în România”, se spune în comunicatul oficial al biroului purtătorului de cuvânt al secretarului de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG