Linkuri accesibilitate

Cătălin Rădulescu, amendă dublă pentru că a refuzat să poarte mască într-o benzinărie și l-a înjurat pe polițist


Deputatul PSD Cătălin Rădulescu
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost amendat de poliție pentru că a refuzat să poarte mască într-o benzinărie din București. Mai mult, în loc să se conformeze solicitării polițistului, care i-a spus să-și pună masca, el l-a insultat și s-a prevalat de calitatea sa de parlamentar.

Informația a fost făcută publică chiar de Poliția Română, fără a menționa că e vorba de Cătălin Rădulescu.

Comunicatul Poliției Române:

În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contravențional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cătălin Rădulescu, unul din artizanii și susținătorii mutilării legilor Justiției în guvernarea PSD, care pretinde că ar fi de profesie medic, a devenit vestit când a declarat într-un interviu acordat pentru Adevărul că el i-ar împușca cu AKM-ul păstrat de la Revoluție pe toți cei care protestează în Piața Victoriei împotriva adoptării OUG 13, care modifica Codul penal în sensul dezincriminării infracțiunii de abuz în serviciu, pentru care era judecat la acea vreme Liviu Dragnea, pe atunci președinte al PSD, acum în închisoare.

Rădulescu nu este primul deputat PSD care se comportă agresiv și insultă forțele de ordine atunci când i se cere să respecte legea.

Deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă au fost amendați după ce au refuzat să poarte mască într-un fast-food din centrul Capitalei și au intrat în conflict cu angajații localului, iar apoi, la sosirea polițiștilor, au continuat conflictul și le-au adresat mai multe expresii jignitoare.

Atitudinea recalcitrantă a celor doi aleși PSD a continuat și după sosirea forțelor de ordine.

Unul dintre ei a fost amendat cu 1.600 de lei, iar celălalt cu 1.000 de lei. Polițiștii nu au deschis dosar penal.

Deputații PSD i-au amenințat pe polițiștii care i-au amendat, spunându-le, printre altele: „Nu vă meritaţi hainele statului!”, „Eu vă plătesc salariile!”, „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie!”, „Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!”, „Nu am ce să vorbesc cu voi că aveţi 3 luni de şcoală!”

XS
SM
MD
LG