Linkuri accesibilitate

Dosarul Caracal, trimis procurorului general pentru confirmare


Bogdan Licu, procuror general interimar
Bogdan Licu, procuror general interimar

DIICOT a trimis, luni, dosarul Caracal la Parchetul General, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru a fi verificat din punct de vedere al legalității și temeiniciei și pentru confirmare.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a numit o echipă, formată din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control și al Secției de urmărire penală și criminalistică, care va examina actele de urmărire penală și va întocmi un referat cu propuneri, a anunțat Parchetul General printr-un comunicat de presă.

Referatul va sta la baza fundamentării deciziei pe care o va lua procurorul general.

Rechizitoriul DIICOT îl inculpă pe Gheorghe Dincă pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, fiind acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Gheorghe Dincă s-a răzgândit săptămâna trecută și nu a mai recunoscut uciderea Luizei Melencu. Mai mult, el a încercat să-i pună pe anchetatori pe o pistă falsă, susținând că ar fi avut doi complici, un bărbat și o femeie, numai că, la verificarea numelor în baza de date, anchetatorii au găsit o singură femeie cu acest nume, a cărei descriere nu corespundea cu cea făcută de Dincă.l

În rechizitoriu este inculpat și Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu.

Citește și:

XS
SM
MD
LG