El a scris pe X că succesul înregistrat de suveranistul filorus Călin Georgescu în primul tur al prezidențialelor de duminică, 24 noiembrie, „este consecinţa directă a unei superficialităţi crunte de politicieni fără idee, care şi-au petrecut campania electorală sugându-şi burţile convenabil, admirându-şi poza şi crezându-şi propriile baliverne”.
„Echipe de inși care s-au crezut sforari când de fapt erau doar panglicari”, spune Hellvig.
El le-a recomandat colegilor săi – după ce fosta echipă a Partidului Național Liberal (PNL) condusă de Nicolae Ciucă, perdant al primului tur al prezidențialelor (a obținut 8,79% din voturile exprimate), și-a dat demisia – să promoveze „oameni convingători și idei de calitate care să facă nefrecventabilă gargara”.
El a dat asigurări că nu candidează pentru nicio funcție, așa cum a spus „de nenumărate ori”.
„M-am întors în PNL într-un moment greu pentru partid, nu când se făceau liste sau când se împărțeau bucate. Am revenit pentru a ajuta un partid fondat pe idei corecte, de liberali autentici. Pentru a-mi apăra valorile personale, euro-atlantic centrate, de centru-dreapta conservatoare, care nu întâmplător coincid cu cele ale PNL.”
El a dat și referințe istorice pentru momentul ales să revină în rândul liberalilor.
„Revin în PNL într-o zi care pentru mine are și o altfel de conotație. În noaptea de 26 spre 27 noiembrie 1940 a avut loc masacrul de la Jilava; un comando legionar a asasinat peste 60 de deținuți politici. Printre ei, șeful serviciului de informații al vremii, precum și adjunctul său. România trăiește un moment de răscruce și românii sunt singurii care trebuie să își decidă viitorul. Iar liberalismul este astăzi calea moderată care poate așeza în aceeași frazare idealurile naționale și calea europeană. Așa să ne ajute Dumnezeu.”
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.