Linkuri accesibilitate

14 mai 1990: un fragment din reportajul transmis de Emil Hurezeanu în ziua 22 a demonstrației anti-comuniste din Piața Universității


Emil Hurezeanu, Piața Universității, București, mai 1990

14 mai 1990: un fragment din reportajul transmis de Emil Hurezeanu în a 22-a zi a demonstrației anti-comuniste din Piața Universității dela București. Din sumar: relatarea incidentului provocator de la corturile greviștilor foamei și apoi din fața ministerului agriculturii; informații din țară - revendicări ale protestatarilor din Brașov; mesajul de adeziune la Proclamația de la Timișoara din partea Frontului Popular din Moldova; informații despre demonstrația din Piața Operei de la Timișoara; un interviu cu Constantin Dumitrescu, purtător de cuvînt al Alianței naționale pentru Proclamația de la Timișoara, despre dialogul (inexistent) dintre demonstranții din Piața Universității și conducerea provizorie a României, și despre ultimatumul lui Ion Iliescu privind eliberarea Pieței în 18 mai.


Radio Europa Liberă îi mulțumește lui Emil Hurezeanu pentru amabilitatea de a pune la dispoziție acest material sonor din arhiva sa personală.

  • 16x9 Image

    Emil Hurezeanu

    Emil Hurezeanu  (născut în 26 august 1955, la Sibiu), scriitor, publicist, redactor și director la Radio Europa Liberă (1983-1994). Din 15 mai 2015 este ambasadorul României în Germania.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG