Linkuri accesibilitate

Europarlamentarii PSD o susțin „ferm” pe Rovana Plumb


La o zi după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că o susține în continuare pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european, europarlamentarii PSD au transmis că și ei o susțin „ferm” pe candidata României.

„Europarlamentarii români, membri ai grupului S&D din Parlamentul European, o susțin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcția de comisar european pentru transporturi”, au transmis europarlamentarii PSD, printr-un comunicat de presă.

Eurodeputații din delegația română S&D consideră că Rovana Plumb se află „într-o situație fără precendent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”.

Potrivit acestora, comisia JURI ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări „care să ajute candidatul să își rezolve eventualele neclarități”.

„Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunţe la bunurile sau acţiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluţii financiare pentru a stinge un posibil conflict. În ultimă instanţă, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre aceşti paşi nu s-a parcurs până în acest moment. În consecinţă, şedinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnaţi din partea României şi Ungariei”, spun europarlamentarii PSD.

În opinia europarlamentarilor PSD, Rovana Plumb este „un candidat serios şi bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă seara, că o susține în continuare pe Rovana Plumb și că „tot ce s-a întâmplat în ultimele zile” nu o face să aibă mai puțină încredere sau apreciere pentru ea.

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a comentat, duminică, pe pagina sa de Facebook.anunțul premierului Dăcilă referitor la sprijinul „necondiționat” pe care i-l acordă Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, considerând că „pentru pesediști legăturile dintre membrii clanului sunt mai importante decât reputația internațională a României. Avem nevoie urgentă de un prim-ministru care să pună țara înainte de toate”.

Candidații comisari din partea României și Ungariei, Rovana Plumb și László Trócsányi, au fost respinși joi, la o primă audiere, de către Comitetul pentru afacerile legale din legislativul european.

De aceea, președintele Parlamentului European, David Sassoli, va cere luni lămuriri din partea membrilor comitetului care i-a respins pe Rovana Plumb și László Trócsányi.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG