Linkuri accesibilitate

Prima reacție a Rovanei Plumb, după ce a fost respinsă la Bruxelles: „Nu am fost informată oficial”


Rovana Plumb încă așteaptă o confirmare oficială a respingerii sale, iar PSD a găsit vinovații: Opoziția.
Rovana Plumb încă așteaptă o confirmare oficială a respingerii sale, iar PSD a găsit vinovații: Opoziția.

Rovana Plumb susține că nu a fost informată oficial de Comisia Juridică, de faptul că a fost respinsă pe postul de comisar european, deși comisia respectivă i-a scris deja o scrisoare oficială Ursulei von der Leyen. Mihai Fifor dă vina pe opoziție pentru eșecul Rovanei Plumb.

„Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridică, așa cum mi-au solicitat, clarificări suplimentare. Prevederi diferite au făcut să existe diferențe între declarația financiară conform codului de conduită al comisarilor, depusă la Bruxelles, și declarația de avere depusă în România. Până la această oră nu am primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii mele”, arată Rovana Plumb, într-un comunicat de presă.

Vicepremierul Mihai Fifor pune eșecul Rovanei Plumb pe seama opoziției din România, pe care o acuză că „a sabotat” candidatul României și s-a opus constant nominalizării făcute de Viorica Dăncilă.

„Situația Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toți aceia care au sabotat candidatul țării lor. Este trist să vedem politicienii opoziției sfâșiind candidatul propriei țări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură și distrugere din interior”, scrie Mihai Fifor, pe contul său de Facebook.

„Atât PNL, cât și USR s-au opus constant reprezentantului României și au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume, alimentând dublul standard cu privire la țara noastră. (...) Opoziția a reușit încă o dată să submineze interesele propriei țări și să calce în picioare imaginea României în plan extern. Cu oameni politici care nu simt că reprezintă această țară, vom stagna într-o stare de ură și dezbinare care ne face rău și ne ancorează în trecut”, susține Fifor.

Rovana Plumb a fost respinsă, alături de candidatul Ungariei, în Comisia Juridică a Parlamentului European, după ce nu a putut justifica împrumuturile făcute pentru campania electorală și nici de ce Autoritatea Electorală Permanentă a refuzat să deconteze PSD banii cheltuiți în campania electorală pentru europarlamentare.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG