Linkuri accesibilitate

Fifor îl avansează pe polițistul care a dat „fake news” în cazul Caracal


Georgian Drăgan avansează de la IGPR la MAI.
Georgian Drăgan avansează de la IGPR la MAI.

Ministrul de Interne Mihai Fifor a anunțat că îi deleagă atribuțiile de purtător de cuvânt al ministerului inspectorului Georgian Drăgan, de la Poliția Română. El este cel care a anunțat că STS i-a trimis pe polițiști la „trei locații greșite”, inclusiv în munții Apuseni.

Inspectorul de poliție Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, a fost delegat să fie purtător de cuvânt al MAI, de către ministrul interimar Mihai Fifor.

Drăgan este cel care a lansat prima informație din cazul Caracal, conform căreia Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) i-ar fi trimis pe polițiștii olteni la „trei locații greșite”, una chiar în „Munții Apuseni”: „A fost un apel de la fata dispărută pe 24, ieri, cei de la STS ne-au transmis o arie în Munții Apuseni și trei locații greșite. Au mers cei de la IPJ Olt acolo și nu au găsit nimic. Cei de la Dolj care se aflau în zonă s-au implicat cu ce aveau”.

Ulterior, informația a fost demontată de STS, care a publicat hărțile de localizare ale apelurilor la 112. Acestea, deși acopereau o arie foarte mare, de 9 kilometri pătrați, se aflau în zona domiciliului lui Gheorghe Dincă și în niciun caz nu se aflau în Munții Apuseni. STS a explicat că nu putea oferi o arie de localizare mai restrânsă, pentru că atât îi permite aparatura din dotare, care se bazează strict pe informația transmisă de operatorii de telefonie mobilă, de la antenele emițătoare din teren.

Conform raportului MAI care a prezentat desfășurarea evenimentelor, s-a dovedit că poliția a fost de fapt cea care a derulat întreaga operațiune cu greutate, iar tehnica de localizare a Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției a ajuns să fie folosită abia la 11 ore de la primul apel la 112 al Alexandrei Măceșanu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG