Linkuri accesibilitate

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare și după rejudecarea dosarului


Alina Bica, fost procuror șef DIICOT

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, miercuri, apelul formulat de Alina Bica împotriva deciziei din prima instanță, când a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului. Înalta Curte a menținut astfel condamnarea la 4 ani cu executare chiar și după rejudecarea dosarului.

Este vorba despre dosarul în care Alina Bica este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2013, în urma solicitării omului de afaceri, Alinei Bica le-a cerut procurorilor de la DIICOT să solicite în instanţă pedeapsa cu suspendare pentru Ovidiu Tender în dosarul RAFO.

Potrivit Hotnews, Alina Bica urmează să fie dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.

Bica a fost beneficiara deciziei Curții Constituționale privind completurile de 5 judecători, procesul ei fiind rejudecat după ce sentința de patru ani de închisoare a fost anulată de Înalta Curte, în martie 2019.

Potrivit ultimelor informații, Alina Bica s-ar afla tot în Costa Rica. La începutul lunii octombrie, Elena Udrea declara, la Curtea de Apel București, că a mai discutat în ultima perioadă cu fosta șefă a DIICOT Alina Bica și că, din câte știe, aceasta "nu mai calcă” în România.

Alina Bica - fugară în Costa Rica - este în libertate din decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG