Fraţii interlopului ucis au fost reţinuţi miercuri de procurorii Parchetului Capitalei, pentru tentativă de omor, alături de alt membru al clanului pe care acesta îl conducea.
Liderul clanului, numit între interlopi Duduianu, pe numele său real, Florin Mototolea, zis „Emi Pian”, de 39 de ani, a fost înjunghiat mortal săptămâna trecută într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut.
Suspectul principal, Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, a fost arestat preventiv iar cei reținuți miercuri sunt acuzaţi că au încercat să-l omoare după ce acesta din urmă l-a înjunghiat pe Emi Pian.
Comunicatul Parchetului:
”În continuarea comunicării publice privind evenimentele produse în data de 04 august 2020, în sectorul 6 al Municipiului București, Compartimentul de informare si relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
În cauza mai sus menționată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus extinderea cercetărilor și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații D.V., D.L. și D.I.G., sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de omor.
Probele administrate în cauză până în prezent au conturat următoarea situaţie de fapt:
La data de 04.08.2020, în jurul orei 02.00, în contextul agresiunii care a condus la decesul victimei F.M., cei trei inculpați l-au agresat pe numitul G.E.R., cu intenția de suprimare a vieții acestuia, lovindu-l în mod repetat cu picioarele și cu obiecte contondente și tăietor-înțepătoare, acesta suferind leziuni traumatice la nivelul capului, feței și brațelor, care au impus internarea sa.
Totodată, față de cei trei inculpați s-a dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.
Menționăm faptul că numitul G.E.R. este cercetat în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, în stare de arest preventiv.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B. Activitățile din cursul acestei dimineți au fost efectuate cu sprijinul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”