Linkuri accesibilitate

Iohannis, la Cluj: „Stăm foarte prost. Abia aștept să treacă moțiunea, să scăpăm de PSD”


Iohannis a lansat atacuri politice la adresa PSD.
Iohannis a lansat atacuri politice la adresa PSD.

Președintele Klaus Iohannis a lansat noi atacuri la adresa PSD, de la o reuniune electorală a liberalilor, la Cluj. El a făcut un bilanț personal al ultimilor ani, acuzând PSD că a lansat atacuri asupra statului român și a spus că vrea ca moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă să treacă.

„Stăm foarte prost. În decembrie 2016, românii au considerat că e bine și nu e bine să meargă la vot, unii s-au dus și alții nu. Cei care s-au dus au crezut în bună parte minciunile PSD-ului. Promisese că va curge numai lapte și miere, dar, ghinion, nu a fost așa. Au început să curgă atacuri la justiție, la mediul privat, la economia reală a României, au început să ocupe toate pozițiile cheie din marile sisteme publice cu oameni din partid. Și dacă ar fi fost competenți, ar fi fost o chestiune care se putea dezbate politic, dar majoritatea sunt doar slugarnici. Și așa am ajuns foarte prost”, a spus președintele Klaus Iohannis, în fața membrilor PNL adunați la Cluj.

„Eu am definit acest guvern încă de anul trecut drept un guvern eșuat. Aceste eșecuri ale PSD-iștilor ne dor, fiindcă se repercutează asupra vieții noastre de zi cu zi. Fără PSD, României i-ar fi fost mult, mult mai bine. PSD în realitate a ținut România în loc. A promis una, a făcut alta. A inhibat dezvoltarea României. Acum suntem în situații nemaivăzute. Am deschis anul universitar, dar nu avem un ministru al Educației, pentru că acest guvern refuză să se prezinte în Parlament, după ce a pierdut majoritatea”, a mai spus Iohannis.

„Abia aștept să treacă moțiunea, să scăpăm de PSD”, a spus Iohannis, despre moțiunea de cenzură despre care liberalii spun că au strâns suficiente semnături.

Iohannis a atacat PSD și pe tema Rovanei Plumb, care a fost refuzată „pentru probleme de integritate”, pe postul de comisar european.

„Și dumneata ce ai făcut? Am făcut tot ce a putut președintele României să facă. Foarte multe din prostiile, din năstrușniciile din atacurile PSD, asupra statului român, asupra sistemelor mari, am reușit să le opresc”, a mai spus președintele.

Viorica Dăncilă este așteptată să anunțe o nouă propunere de comisar european, luni seară. Marți, liberalii ar urma să depună moțiunea de cenzură anit-Dăncilă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG