Linkuri accesibilitate

Iohannis vrea alegeri locale în două tururi, dar nu prin OUG


Klaus Iohannis vrea alegeri anticipate.
Klaus Iohannis vrea alegeri anticipate.

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Bacău că anticipatele rămân prima sa opțiune și că alegerea primarilor într-un singur tur nu este „potrivită”, fiind de părere că trebuie să se revină la alegerile în două tururi.

„Sunt de părere că trebuie să revenim la alegerea în două tururi pentru primari și acest lucru, sigur, se poate rezolva dacă în Parlament se formează o majoritate pentru această opțiune. Alegerea într-un tur nu este, pur și simplu, potrivită. Un primar are nevoie de o legitimare puternică prin vot, pentru a-și pune în practică proiectele”, a spus Klaus Iohannis, conform Mediafax.

Întrebat dacă este de acord ca această revenire să se facă printr-o ordonanță de urgență, șeful statului a precizat că aceasta „nu este o soluție grozavă”.

„Nu cred că este o soluție grozavă ordonanța de urgență. Cum am criticat foarte des ordonanțele de urgență date de guvernele eșuate pesediste din ultimii trei ani, eu cred că cel mai corect este să se dezbată și să se tranșeze în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis.

„Pentru mine anticipatele rămân prima opțiune. Am spus-o demult, rămân la această idee și sper să reușesc să conving suficienți parlamentari”, a mai spus Klaus Iohannis înaintea întâlnirii electorale de la Bacău.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG