Linkuri accesibilitate

Iohannis împarte țara: „Ori eu, ori PSD”. Viorica Dăncilă îl provoacă la dezbatere, vineri seară


Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu s-au văzut față în față în această campanie electorală, președintele în funcție refuzând să participe la o dezbatere electorală.

Președintele Klaus Iohannis a postat un scurt video în care descrie miza scrutinului de duminică tranșant: „Ori eu, ori PSD”. În replică, Viorica Dăncilă a anunțat că face „un ultim apel” către Klaus Iohannis, pentru o dezbatere care să aibă loc vineri seară, la ora 20.00, la Palatul Parlamentului.

Președintele Klaus Iohannis a lansat vineri un mesaj video de mobilizare la votul de duminică, lansând un mesaj tranșant: „Miza e clară. Ori eu, ori PSD. Hai la vot”.

În replică, Viorica Dăncilă, candidata PSD, a anunțat pe Facebook că face demersuri către Klaus Iohannis, pentru organizarea unei dezbateri care să aibă loc vineri seară, la ora 20.00, la Palatul Parlamentului.

„Eu, până în ultima clipă, voi insista și voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer și o merită! Așa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire”, a scris candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Dăncilă și-a intitulat apelul „scrisoare deschisă” și se adresează către „jurnaliști și formatori de opinie”. Mesajul este însoțit de o fotografie cu președintele Iohannis și întrebarea „Ce ascunde domnul Iohannis?”.

„Nimeni, dar absolut nimeni, nu și-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală. Nimeni nu a înțeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis”, a mai scris Viorica Dăncilă.

Dăncilă mai arată în mesajul său că „românii au de ales între un om care fuge de întrebări și unul care, în ultimele zile, a răspuns câtorva sute de întrebări venite de la toți jurnaliștii, fără menajamente, fără repetiții, fără regie”.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat atât înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, cât și înaintea celui de-al doilea, să participe la vreo dezbatere alături de contracandidații săi. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când în România nu a existat o dezbatere între principalii candidați la cea mai înaltă funcție din stat.

În schimb, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au organizat fiecare, separat, propriile conferințe de presă. Diferența dintre cei doi a fost însă că, în timp ce Viorica Dăncilă a acceptat întrebări de la toată presa, Klaus Iohannis a organizat un eveniment cu circuit închis, la SNSPA, unde au fost invitați doar câțiva jurnaliști și formatori de opinie, fără vreun criteriu anunțat public, care au avut dreptul să îi adreseze câteva întrebări. Anterior, Iohannis organizase o conferință de presă anunțată din scurt, cu două ore înainte de eveniment.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG