Linkuri accesibilitate

Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au urmărit de la Moscova exercițiile militare pe care cele două țări le-au făcut împreună.
Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au urmărit de la Moscova exercițiile militare pe care cele două țări le-au făcut împreună.

Rusia și Belarus prelungesc exercițiile militare comune. OSCE se va întruni în sesiune extraordinară

Rusia a mobilizat între 169.000 și 190.000 de soldați în apropiere de granița cu Ucraina și efectuează exerciții în Belarus și în Marea Neagră. Oficialii SUA au declarat că o operațiune militară majoră este iminentă și că ar putea începe „în orice moment”.

10:34 15.2.2022

Ambasador rus: Vom „contraataca” dacă ucrainenii „vor începe să ucidă în mod flagrant cetățeni ruși”

Ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană a avertizat marți că Moscova ar putea invada Ucraina dacă va fi „provocată” de un atac asupra cetățenilor ruși din interiorul țării, relatează The Guardian.

„Nu vom invada Ucraina decât dacă vom fi provocați să facem acest lucru”, a declarat Vladimir Chizhov, citat de agenția rusă de presă RIA.

„Dacă ucrainenii lansează un atac împotriva Rusiei, nu ar trebui să fiți surprinși dacă vom contraataca. Sau, dacă vor începe să ucidă în mod flagrant cetățeni ruși oriunde - în Donbas sau oriunde”, a spus el.

Serviciile secrete americane au avertizat deseori că Rusia s-ar putea folosi de un pretext ca să atace Ucraina.

10:26 15.2.2022

Mercenari ruși care au legături cu spionii Moscovei și-au sporit prezența în Ucraina în ultimele săptămâni, alimentând temerile unor membri NATO că Rusia ar putea încerca să creeze un pretext pentru o invazie, au declarat trei surse de securitate occidentale de rang înalt pentru Reuters.

10:06 15.2.2022

Avertizare de călătorie în Republica Moldova

Noi detalii despre avertizarea emisă în această noapte de către Departamentul de Stat cu privire la călătoriile în Republica Moldova.

„Nu călătoriți în Moldova din cauza COVID-19, a activității militare rusești neobișnuite și îngrijorătoare din jurul Ucrainei și a conflictului nerezolvat dintre regiunea separatistă Transnistria și guvernul central. Cetățenii americani aflați în Transnistria ar trebui să plece imediat prin mijloace comerciale sau private”, a transmis Departamentul de Stat.

09:32 15.2.2022

Crește prezența militară rusă la granițele Ucrainei

Noi imagini publicate de CNN arată că Rusia continuă să mobilizeze trupe și echipamente militare la granița cu Ucraina.

Televiziunea americană spune că a geolocalizat și a autentificat videoclipurile din rețelele sociale ale acestor mișcări de trupe.

Adăugând că pot fi și alte imagini care încă nu au fost descoperite, CNN relatează că imaginile publicate de localnici completează adesea imaginile din satelit.

Potrivit geolocalizării făcute de CNN, mișcările de trupe rusești au loc la doar 24 de kilometri distanță de granița cu Ucraina, cum e cazul din regiunea Sereteno, unde imaginile arată deplasarea unor tancuri pe timp de noapte.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG